Davey Photography, Pieter Schilt
112

Zeer ernstig ongeval Groenelaan: fatbike vs.auto, hulpdiensten massaal ter plaatse

Amstelveen - Aan de Groenelaan in Amstelveen heeft dinsdagavond een zeer ernstig ongeval plaatsgevonden tussen  de bestuurders van een auto en een fatbike. Een traumateam moest worden opgeroepen en hulpdiensten zijn massaal ter plaatse.

Hulpdiensten werden rond kwart voor 9 met grote spoed gealarmeerd en troffen op de ongevallocatie ter hoogte van de oversteek/kruising bij de Watercirkel een zwaargewond persoon aan en een vernielde fatbike. Onder meer het achterwiel van de fiets was afgebroken door de impact van de botsing. Ook de auto lag flink in elkaar met veel schade aan de frontzijde (motorkap,voorruit).

112 ersntig fatbike ongeval amstelveen dpdb.jpg

De Groenelaan in de gelijknamige wijk is volledig afgesloten en de ongevallocatie is afgezet met linten om publiek op afstand te houden. De politie heeft het ernstige ongeval in onderzoek. Het zwaargewonde slachtoffer is, volgens omstanders na reanimatie, met spoed overgebracht naar een ziekenhuis.

112 fatbike ongeval groenelaan dpps.jpg

Foto's: Davey Photography, Pieter Schilt

De afgelopen dagen hebben in Amstelveen meerdere ongevallen plaatsgevonden waarbij fatbikes waren betrokken (zie hier, hier en hier).


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen vandaag 17:40

Amstelveen van voorheen (400)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 400 een oude foto van de  gemeentelijk reinigingsdienst, die in 1960 in colonne door Amstelveen trok.

Algemeen 26 apr. 2024 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.