Maurice Steijn moet serieus vrezen: 'Hij is nauwelijks meer te handhaven'

25 september 2023, 08:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Maurice Steijn zit op de wip bij Ajax, zo valt te lezen in het Algemeen Dagblad. De 49-jarige trainer is volgens de krant ‘nauwelijks meer te handhaven’. Met Steijn als trainer veroverde Ajax slechts vijf punten in vijf Eredivisie-wedstrijden (inclusief de gestaakte Klassieker). Het spel van de Amsterdammers laat bovendien te wensen over.

Ajax nam zondagavond afscheid van Mislintat, waarmee Steijn vooralsnog de dans ontspringt. “Het voetbal is onder de door Mislintat aangestelde Hagenaar zo hemeltergend slecht geworden, dat je je afvraagt hoe je het voor elkaar krijgt, met een selectie die weliswaar rammelt, maar waarvan de meeste spelers kwalitatief toch echt veel beter zijn dan bij een doorsnee Nederlandse club”, wordt er kritisch gekeken naar het functioneren van Steijn.

Artikel gaat verder onder video

Het Algemeen Dagblad stelt dat Steijn via de media verbeteren zijn eigen positie tracht te beschermen. “Maar hij voerde zijn persoonlijke oorlog met Mislintat de voorbije weken zo opzichtig en ordinair ten koste van het clubbelang, dat ook hij haast niet meer te handhaven is. Steijn ontkende het na de Klassieker, maar zelfs uit zijn wissels en keuzes zijn statements af te lezen. De ene na de andere aankoop van Mislintat werd tegen Feyenoord gepasseerd of vroeg gewisseld.”

Ook Valentijn Driessen denkt Steijn serieus moet vrezen voor zijn baan. “Alleen snelle prestaties kunnen hem in het zadel houden. Dan zal hij de defensieve organisatie in zijn elftal snel op orde moeten krijgen, want die houdt nu gelijke tred met de puinhoop binnen de totale Ajax-organisatie en leidt tot een karrenvracht aan tegendoelpunten”, schrijft hij in zijn column in het De Telegraaf.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het zou niet eerlijk zijn als steijn de klappen krijg nu hij wordt opgezadeld met 2rangs spelers waar hij verder geen zeggenschap over had de eerste mensen die er uit moeten bij ajax zijn eringa Mosman Halst Hendriks lenderink

Martijn79
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een onzin. Die gaat nog niet weg hoor. Hij kan er ook niks aan doen dat hij met deze amateurs moet werken.

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een bullshit.

Dexi
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Binnen een bedrijf met een jaar omzet boven de 100 miljoen is prestatie leveren en positieve publiciteit leidend voor fans en buitenstaanders zijn emoties en de polonaise lopen leidend.

Martijn79
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nee hoor, hij had bijvoorbeeld een heel ander lijstje met namen. Geen 1 kwam. Onder andere jongens waar hij mee gewerkt heeft, waarvan hij wel wist of ze in dit team zouden passen.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Met alle respect voor Steijn. Hij is niet helemaal schuldig voor het echec, maar ten dele en dit is voor Ajax genoeg om van hem afstand te nemen, want Steijn mist tactisch inzicht en legt zijn oren te veel naar Berghuis, Bergwijn, Brobbey en misschien naar Taylor. Deze spelers stonden ook in de selectie van het afgelopen seizoen opgesteld en brachten niks, behalve een 3e plaats. Het duurt te lang, al veel te lang eigenlijk, dat je iets positief van het spel van laatstgenoemde spelers te zien krijgt. Zij hebben een voortrekkersrol op de nieuwe aankopen, maar zij kunnen die niet verwezenlijken. Maak van hen bankzitters en laat hen een plaats moeten gaan verdienen. Of in de winter verkopen, verhuren. Een nieuwe sterke man als coach met nieuwe ideeën en gezag is nu nodig wil Ajax -dit seizoen- nog wat gaan betekenen.

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Noem eens een speler die geweldige speel.nu bij ajax geen een

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ze staan onder druk van die ellende on de club heen en ze hebben en krijgen geen vertrouwen en ze zitten aan dat wereldberoemde trage "opbouwen" van Ajax vast.

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je kan natuurlijk iedereen wegpesten bij Ajax , maar deze Trainer is mede verantwoordelijk voor de slechte resultaten. Hij blijkt het brein te zijn om Ajax naar de afgrond te brengen. Hij saboteert door veel nieuwe spelers niet io te stellen en hij is de mol binnen Ajax die alles doorgeeft aan de twee heren van de Telegraaf. Hij is een eng mannetje met zeer nare trekken. En hij laat Ajax lekker achteruit voetballen en telkens laat hij zijn spelers vallen. Vuile schoft is het.

Dexi
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Voor Marseille had Stein moeten vertrekken en de eer aan zichzelf moeten houden dan was hij met opgeheven hoofd vertrokken nu is hij beschadigd mede door zijn eigen uitspraken en hij is wel degene die op de bank zat vanaf dag één als trainer ,hij had het ook kunnen weigeren om op de bank plaats te nemen onder deze omstandigheden ,niet gedaan . Enige optie nu blijven zitten en wacht op ontslag en afkoopsom meepakken.

jailhouserocker
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

natuurlijk is hij ook schuldig aan de resultaten. Je weet inmiddels de zwaktes van je team en dan toch ga je vol op de aanval spelen ipv extra zekerheid met name op het middenveld in te bouwen. Dan snap je er niks van en ben je toch echt schuldig

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En welke speler bij dit Ajax zou op dit moment die extra zekerheid in kunnen vullen dan? Steijn moet werken met het door hem aangereikte materiaal aan spelers, waar hij dus zelf niet achterstaat. Als Steijn verstandig is stapt ie zelf op, dan houd hij de eer ( wat er van over is) aan zichzelf.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ben met je een Elvis the King.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen