Nick Olij
NOS Voetbal

Doelman Olij debuteert in voorselectie Oranje, Frimpong in genade aangenomen

Doelman Nick Olij en vleugelverdediger Jeremie Frimpong behoren tot de 29-koppige voorselectie van het Nederlands elftal voor de komende EK-kwalificatieduels met Frankrijk en Griekenland.

Het is voor de 28-jarige keeper van Sparta Rotterdam zijn eerste voorselectie voor Oranje. Frimpong, een vaste waarde bij het Duitse Bayer Leverkusen, ontbrak in de vorige interlandperiode, omdat bondscoach Ronald Koeman hem had gepasseerd.

Frimpong had in juni uit teleurstelling bedankt voor het Europees kampioenschap met Jong Oranje, nadat hij niet was geselecteerd voor de finaleronde van de Nations League met het grote Oranje.

"Dat kun je als een straf zien", lichtte Koeman eerder het passeren van Frimpong toe. "Als jij denkt af te zeggen bij Jong Oranje en overmorgen weer bij het Nederlands elftal wil zijn, ja, dat is niet zoals wij denken over internationals."

De geblesseerden Justin Bijlow (Feyenoord) en Memphis Depay (Atlético Madrid) zijn er nog niet bij, terwijl Ian Maatsen (Chelsea) dit keer is opgenomen in de voorselectie van Jong Oranje.

Maatsen was in de vorige interlandperiode nog tot de definitieve selectie van Oranje doorgedrongen.

Twee duels

Oranje speelt op vrijdag 13 oktober in Amsterdam de wedstrijd tegen Frankrijk en staat drie dagen later in Athene tegenover de Grieken. Beide duels beginnen om 20.45 uur.

Nederland won onlangs de kwalificatieduels met Griekenland (3-0) en Ierland (1-2) en is na vier gespeelde duels de nummer twee in groep B achter koploper Frankrijk.

Koeman maakt op vrijdag 6 oktober zijn definitieve selectie bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl