Warry van der Leen (links) is een zware shag-roker. Naast hem zijn rokende vrienden Anita en Sione.
Volledig scherm
Warry van der Leen (links) is een zware shag-roker. Naast hem zijn rokende vrienden Anita en Sione. © Jean-Pierre Jans

Rokers zijn ‘treitertaks’ spuugzat, maar stoppen? ‘Geen denken aan’

Accijnzen op tabak worden weer fors hoger. Vooral de prijs van shag schiet omhoog en kost straks gemiddeld meer dan 24 euro per pakje. Wie heeft dat er nog voor over, zou je zeggen. Maar sommige verstokte rokers blijven hun portemonnee trekken.

225 reacties

  • Hans Oomen

    6 maanden geleden
    Verkoop zelf rookwaren op mijn tankstation, maar koop mijn van Nelle shag in Luxemburg voor €10,00 per pakje. Rij daar speciaal naar toe, neem 10 sloffen mee voor € 1000,00 en heb in 1 dag nu €800 verdient en met de prijs van 1 april €1500,00 Heb dan voor meer dan 1 jaar voor ons zelf ingeslagen
  • Marinus Burger

    7 maanden geleden
    Het meest verwerpelijke vind ik dat anderen willen bepalen hoe men moet leven. Ieder is baas over zijn eigen leven, het stoort mij mateloos om alles te veroordelen bij anderen. Het is een hetze aan het worden. Mensen tolereren niks van anderen en dat vind ik een hele nare manier van doen. En dan maar te zwijgen over diegenen die vinden dat men meer moet gaan betalen voor behandelingen. Mensen irriteren zich blijkbaar aan anderen, dat is een hele nare eigenschap.
  • Wouter Groenendijk

    7 maanden geleden
    Ik was een verstokte roker. Altijd shag gerookt en op mn 30e gestopt , maar om de pijn te " verzachten " overgestapt naar af en toe een dun sigaartje. Ook een stuk goedkoper. Nu ben ik 46, en heb tot een half jaar geleden af en toe een sigaartje gerookt. De reden dat ik een half jaar geleden gestopt ben, is omdat er nierkanker met uitzaaiingen is vastgesteld. De eerste vraag van de arts was, rook je?? Moraal, ik dacht ook dat ik er niet ziek van zou worden, toch gebeurd. Stop er mee.
  • Wim Marien

    7 maanden geleden
    En waarom niet op alcohol??
  • Ron Herger

    7 maanden geleden
    Hoezo stoppen we zijn met veel te veel en stoppen zou inhouden dat iedereen ouder word en daarmee meer zorg nodig heeft die nu al veel te duur is als rokers ouder worden moeten we allemaal straks tot 75 doorwerken Dat mensen dood gaan aan roken ., Mensen gaan nou eenmaal dood aan roken je kan ook dood door het verkeer de luchtverontreiniging drank drugs medicatie eten iedereen wil gezond blijven maar we zijn niet gemaakt om 100 te worden dan ben je gewoon op
  1. Ene na andere senior valt om door dit ‘enorm steile’ bruggetje: ‘Alsof ik achterover ging klappen’
    PREMIUM

    Ene na andere senior valt om door dit ‘enorm steile’ bruggetje: ‘Alsof ik achterover ging klappen’

    Edwin (54) belandde al twee keer met zijn neus op het asfalt en zag met eigen ogen hoe senior na senior met scootmobiel en al omviel. Het is wachten op de volgende valpartij, vrezen bewoners. De boosdoener? Een veelgebruikt bruggetje in Krimpen aan den IJssel dat enorm steil blijkt én een uitzonderlijk hoge drempel heeft. ,,Moet het dan écht goed fout gaan voordat het wordt opgelost?”
    Krimpen aan den IJssel