Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

André Hazes jr. slaat volledige hotelkamer aan diggelen

Het is al een tijdje bekend dat André Hazes jr. jarenlang met een drank- en drugsverslaving heeft gekampt. Nu heeft hij ook een boekje opengedaan over welk effect dat op hem en zijn omgeving had.

Andre Hazes jr.

In de nieuwe Linda vertelt de zanger over deze vreselijke tijd. De spanningen liepen bijvoorbeeld hoog op tijdens een vakantie naar Tenerife met zijn vriendin Monique Westenberg en haar moeder.

Ze zouden eigenlijk op wintersport gaan ter gelegenheid van de 65e verjaardag van de moeder van Monique. André wilde echter niet het risico lopen om een bot te breken, omdat hij zou optreden bij Holland Zingt Hazes. Daarom vertrokken ze naar het Canarische eiland.

Hazes jr. laat weten dat het op de eerste dag al mis is gegaan. Hij stond direct bezopen in een karaokebarretje te zingen: "Op een gegeven moment stond Monique te gebaren dat ik ermee moest stoppen, maar ik weigerde, omdat ik altijd door moest totdat ik omviel."

"De hele hotelkamer was verbouwd en Monique stond te huilen op de gang"

Het escaleerde daarna snel. Het koppel kreeg ruzie op straat. Wat daarna is gebeurd weet de zanger niet meer. Het eerste wat Hazes zich weer kan herinneren is dat hij met een gebroken hand huilend in de armen van zijn schoonmoeder lag: "Ik keek om me heen. De hele hotelkamer was verbouwd en Monique stond te huilen op de gang."

Hazes laat weten dat hij van de drank een persoon werd die alles kapotmaakte tot het moment dat hij een black-out kreeg: "Gelukkig ben ik geen vechter, dus ik heb nooit geweld gebruikt naar mensen. Maar ik moest wel naar het ziekenhuis omdat mijn hand was gebroken."

Inmiddels is de zanger in een kliniek helemaal afgekickt van de drank en drugs. Hij neemt dan ook geen drankjes meer aan van anderen: "Mijn eerste uitje na de kliniek was Holland Zingt Hazes, waar ik als gast naartoe ging. Toen vroeg iemand die ik heel goed ken of ik een slokje wilde. ‘Nee gast, dat kan toch niet, ik ben net afgekickt!’, antwoordde ik", vertelt André. "'Maar het is echt lekker, hè?' zei hij toen ook nog" gaat hij verder.

Ook zorgt de volkszanger ervoor dat hij niet meer in aanraking komt met andere verdovende middelen. Daarvoor heeft hij wel wat mensen moeten verstoten uit zijn omgeving: "Allereerst iedereen met wie ik ooit drugs gebruikt heb. Al was het maar één keer, ik heb tegen ze gezegd: ik wil je niet meer zien. Iedereen begreep dat wel, geloof ik", besluit hij.

Entertainment
  • Linda
  • NL Beeld / Patrick van Emst