Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Een op de vijf kan vaste lasten nauwelijks betalen en heeft weinig buffer

Een op de vijf Nederlanders (21 procent) geeft aan moeite te hebben met het betalen van de vaste lasten. Daarnaast zeggen bijna drie op de tien (29 procent) dat ze zich zorgen maken over het betalen van de maandelijkse rekeningen in de nabije toekomst. De vraag is of Prinsjesdag verlichting gaat bieden.

86 reacties

  • Agnes Traappeg (Den Haag)

    7 maanden geleden
    Het eerste wat je moet doen is je inkomsten EN uitgaven op een rij zetten. Wat moet je betalen (ziektekostenverzekering, huur/aflossing hypotheek, servicekosten, overige verzekeringen, lidmaatschappen, vakantie, kleding, uitgaan, telefoon/Internet etc.) . Is het meer dan je inkomen, dan moet je dus bezuinigen, bijvoorbeeld minder abonnementen, goedkopere boodschappen (huismerk ipv van A merk, maak een lijstje en houd je daaraan) etc. Dan houd je vast nog heel wat over.
  • GJ de Vries

    7 maanden geleden
    Ik betaal nu al €148.50 per maand, en daar zou dan nog eens €12 per maandbij komen? wat een zegen die privatisering van onze ziekenfondsen. Die vermoedde concurrentie blijkt dus fictie!
  • T. Huisman

    7 maanden geleden
    Terrassen zitten nog vol. Laatst zag ik een gezin op een terras eten bij een pannenkoekenhuisje. In mijn omgeving kunnen ze nog wel een driegangenmenu betalen terwijl je ook verhalen hoort van mensen die niet meer rond kunnen komen en de rekeningen bijna niet meer kunnen betalen en met inhoudingen te maken krijgen en de boodschappen moeilijk kunnen doen. Bijna in aanmerking komen voor de voedselbank alhoewel je daar niet zo maar voor in aanmerking komt.
  • Gerard Leferink

    7 maanden geleden
    Als dat zo zou, lijkt het mij noodzakelijk om te bezuinigen op de vaste lasten Bv temperatuur nog een graatje lager Niet alles verzekeren, niet verhuizen of de woning moet een stuk goedkoper zijn Kinder douchen, nog goedkoper eten stoppen met roken geen alcohol gebruiken Auto verkopen, gebruik maken van regelingen van de overheid etc etc
  • Nico Huizinga

    7 maanden geleden
    Elders heb ik nav prinsjesdag iets over 1.3% armoedereductie gelezen! ... kom op zeg ... dat is goed nieuws? ... toch?
  1. ‘Mooie Bram’ kan vrijkomen door 480.000 euro te betalen, maar hij verdient ‘slechts 100 euro per maand’
    PREMIUM
    meesteroplichter

    ‘Mooie Bram’ kan vrijkomen door 480.000 euro te betalen, maar hij verdient ‘slechts 100 euro per maand’

    De 61-jarige Abraham van der V. uit Den Haag moet, na een lange carrière als oplichtingsverdachte, nog een krappe half miljoen euro aan justitie terugbetalen. Zolang hij niet betaalt, blijft hij vastzitten. Met een kort geding probeert ‘Mooie Bram’ nu zijn vrijheid terug te krijgen. Dit is de roemruchte zaak over ‘ondernemen’ in de diamantenbranche, dure Gucci-tassen en vermeende bezittingen in Monaco en Spanje. ,,Justitie hijgt in de nek van cliënt, maar er is verder niets.”
    Den Haag