De accijns op benzine stijgt op 1 januari met nog eens ongeveer 21 cent. Om dat te voorkomen wil regeringspartij VVD het mes zetten in het zogeheten groeifonds van het kabinet.
Volledig scherm
De accijns op benzine stijgt op 1 januari met nog eens ongeveer 21 cent. Om dat te voorkomen wil regeringspartij VVD het mes zetten in het zogeheten groeifonds van het kabinet. © ANP

Onder meer VVD en PVV willen hogere accijns op benzine terugdraaien om tanken betaalbaar te houden

Een meerderheid van de Tweede Kamer wil de benzineaccijns bevriezen op het huidige niveau. Om te voorkomen dat tanken vanaf 1 januari nog veel duurder wordt dan nu, wil regeringspartij VVD geld overhevelen uit het zogeheten ‘groeifonds’, dat is bedoeld om groene en innovatieve projecten te subsidiëren.

175 reacties

  • Frank Nijhuis

    7 maanden geleden
    @M.G. Bults, de sociale PvdA was ook 4 jaar van de partij en tekende bij het kruisje zonder enig verweer om van de linkse D66 maar te zwijgen. Ja, de VVD maakte daar ook deel van uit maar bepaalde niets zonder instemming de coalitiepartners.
  • Marinus Burger

    7 maanden geleden
    Nederland heeft, nagenoeg de hoogste belastingen van de EU, we geven heel veel miljarden weg, halen mensen binnen voor een, nagenoeg, gratis leven etc. Als je dat kan, heb je genoeg geld om dit land draaiende te houden zonder dat alles kapot bezuinigd wordt. Het enig waar niet op bezuinigd wordt is het mooie leventje van onze politici en topmanagers en zolang zulke figuren aan het roer staan, gaat er niets veranderen.
  • J. blom

    7 maanden geleden
    Misschien eens stoppen met de toeslagen elke keer maar weer te verhogen. Het geld komt de laatste paar jaar alleen maar terecht bij mensen die toeslagen krijgen. Als tweeverdiener zonder kinderen betaal je alleen maar en heb je helemaal geen recht op toeslagen, dus netto gaan wij er al weer een flinke tijd op achteruit. Niemand die de werkende twee verdieners ook maar een hand toereikt.
  • M.G. Bults

    7 maanden geleden
    @Hans Jacobs ziet de tweedeling vooral veroorzaakt door alle andere partijen. Rode draad in deze is toch echt de VVD met als 2de handlanger het CDA. Zonder de VVD zou een ware zegening kunnen zijn. Of het zo is, weet ik niet, maar de afgelopen 23 jaar, Balkenende en Rutte? Laten we dat niet meer doen.
  • F.C. Pot

    7 maanden geleden
    VVD wil alleen maar zieltjes winnen met deze uitspraak, want zij zien in dat zij minder stemmen krijgen, vooral bij Hermans staat de leugen op haar voorhoofd.
  1. Gebruikers van Marktplaats maken zich zorgen: kijkt de Belastingdienst nou wel of niet mee?
    PREMIUM
    8 vragen
    27

    Gebruikers van Markt­plaats maken zich zorgen: kijkt de Belasting­dienst nou wel of niet mee?

    Platformen als Vinted, Marktplaats en AirBnB zijn door Europese regelgeving verplicht om jouw verkoopgegevens over 2023 door te geven aan de Belastingdienst. Dat heeft veel vragen opgeroepen bij onder meer Marktplaats-gebruikers. Ook kwam staatssecretaris Van Rij met een Kamerbrief. Want: om welke gegevens gaat het nou precies, wat betekent dat voor je belastingaangifte en moet je nu belasting betalen als je overbodige spulletjes op de site doorverkoopt?