Onderzoekers en klimaat-hysterici radeloos: Oostelijke Grote Oceaan ondanks “aarde verhitting” kouder dan i.p.v. warmer!

(Vertaling: E.J. Bron)

Klimaatmodellen zitten er helemaal naast: de “koude tong” van de Grote Oceaan, een oceaangebied dat zich ten westen van Ecuador uitstrekt, is koeler dan voorspeld.

In de oostelijke Grote Oceaan gebeurt iets onverwachts. In ieder geval vanuit de zienswijze van de klimaat paniekzaaiers. Hij koelt steeds verder af. Wetenschappers berichten daarover in het tijdschrift “New Scientist”. Als deze zogenaamde “koude tong” aanhoudt, dan zou ze de opwarming door broeikasgas met 30% kunnen reduceren. Maar wacht! Ook een afkoeling in plaats van een “aarde verhitting” heeft het in zich: het zou tot een “mega droogte” in de VS kunnen komen.

Al 30 jaar kouder in plaats van warmer – een raadsel

Voor de kust van Ecuador strekt zich over duizenden kilometers een zeearm uit, die in de afgelopen 30 jaar kouder in plaats van warmer werd. In het Engels noemt men dit fenomeen “cold tongue”, dus “koude tong”. Waarom verzet zich dit gebied van de oostelijke Grote Oceaan tegen de voorspellingen? Pedro DiNezio van de University of Colorado Boulder noemt het “de belangrijkste onbeantwoorde vraag van de klimaatwetenschappers”. Het probleem is dat men niet weet waarom deze afkoeling plaatsvindt.

Geen signaal “veilig”

Wie deze afkoeling echter als geruststelling beschouwt en als bewijs dat we binnenkort niet allemaal het slachtoffer worden van de hittedood, zit er helaas naast. Tenminste als het aan de nu radeloze “onderzoeksters en onderzoekers” ligt. De “onderzoekenden” zien namelijk ook in de afkoeling, zoals hierboven genoemd, een immens gevaar. Zo staat er in het online-magazine “spektrum.de” te lezen:

Duidelijk is: de ontwikkeling van de koudwatertong heeft globale gevolgen; ze zou erover kunnen beslissen of Californië door een permanente droogte of Australië door steeds dodelijker bosbranden wordt geteisterd. Ze beïnvloedt hoe intensief de moessonperiode in India wordt of dat het tot hongersnoden in de Hoorn van Afrika komt. De verdere ontwikkeling zou zelfs de omvang van de globale klimaatverandering kunnen veranderen door de gevoeligheid van de aardatmosfeer tegenover stijgende broeikasgas uitstoot te beïnvloeden.”

Laten we het samenvatten: de klimaat-hysterici laten alle opties open, of we nu binnenkort verbranden, doodvriezen of in de “heet geworden” of afgekoelde zee verzuipen. Hoofdzaak is dat we voor die tijd honderden miljarden euro´s dokken voor de “energietransitie”.

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Onderzoekers en klimaat-hysterici radeloos: Oostelijke Grote Oceaan ondanks “aarde verhitting” kouder dan i.p.v. warmer!

  1. Henk der Niederländer zegt:

    Ik snap niet dat die “onderzoekers” zich niet tot de dorpsgek Frans Timmermans wenden.
    Die weet er wel een draai aan te knopen dat het allemaal hoe dan ook aan de opwarming ligt

    Geliked door 1 persoon

  2. karton zegt:

    Ter hoogte van de Oostelijke Grote Oceaan, waar ’t nu zo koud is, zijn eergisteren de eerste ijsberen én pinguïns gezien; dit hoorde ik van een bevriende Eskimo die daar een huis zoekt.

    Geliked door 3 people

  3. Ravian zegt:

    Die hele klimaatwaanzin is enkel gebaseerd op computermodellen, die gewoon de uitkomsten genereren die er van verlangt worden.
    Het zijn de klimaat versies van de “PCR-test”, waarmee op bestelling ‘besmettingsaantallen’ naar believen gegenereerd kunnen worden.

    Het is gewoon één grote goochelshow, waarbij de goochelaars hun publiek belazeren ende bedonderen, met als doel hen aan hun wil te onderwerpen en hen het geld uit de zakken te kloppen.
    Als je het eenmaal een keer doorzien hebt dan ben je er immuun voor, dan werkt de hele zinsbegoocheling niet meer, maar de domme kudde WIL blijkbaar belazerd ende bedondert worden…

    Geliked door 4 people

    • waalkade zegt:

      Dezelfde computer modellen die ook alles aan elkaar logen over covid.

      We moeten af van die modellen want alle modellen zijn de grootste onzin en manipulatie !

      In modellen kun je eenvoudig de verkeerde data stoppen zodat je precies de uitkomst krijgt die ze willen !!!

      Geliked door 3 people

      • Ravian zegt:

        Yep.

        Climategate gaf middels gehackte e-mails een mooi inkijkje in de communicatie tussen de heren van het IPCC, in hoe ze discussieerden over hoe de computer modellen, en zelfs de historische data, te manipuleren om het politiek gewenste resultaat te bereiken.

        Ik dacht destijds dat het na deze ontmaskering wel gedaan zou wezen met de hele klimaat hoax, maar we zijn inmiddels meer dan tien jaar verder, en de klimaat hysterie trein dendert nog gewoon door alsof er niets gebeurt is.

        En het is de media die hier debet aan is, door de hele klimaat waanzin te blijven pushen, en schandalen zoals climategate te begraven.

        Geliked door 2 people

  4. BigLJohn zegt:

    Al stapelen de bewijzen zich torenhoog op dat de veronderstelde klimaatcrisis helemaal niet bestaat, de politiek en de media blijven ons almaar bestoken met baarlijke nonsens, zeg maar leugens over het klimaat. Met al hun apparatuur en kennis over het weer kunnen ze nog niet eens het weer voor morgen voorspellen. Word er bijvoorbeeld mooi weer voorspeld, dan komt het vaak voor dat het betrokken weer is en de hele dag regent. Maar wacht, ze kunnen wel het klimaat voor over 100 jaar voorspellen. De zeespiegel zou meters hoog gaan stijgen en de temperatuur op aarde zou ondraaglijk hoog gaan worden. Leugens natuurlijk, en meer; Wie van deze leugenaars kan na 100 jaar nog aangesproken worden over zijn leugens ? Zijn er dan andere klimaatleugenaars, dan gaan ze precies dezelfde leugens de wereld in-slingeren. Al vanaf de jaren 70 van de vorige eeuw moeten we dat gezever over het klimaat aanhoren. Van een voorspelde komende ijstijd begin jaren 70, opgevolgd door de opwarming van de aarde omdat de ijstijd niet aansloeg. En wie herinnert zich niet het ozon gat en de zure regen, welke laatste de doodsteek zou zijn voor de bossen.

    Geliked door 2 people

  5. 007lucia zegt:

    Misschien kont ie dubbel , ik plaatste het paar uur geleden en het ging een beetje raar ;
    Was dit het grote tropische zwembad
    met bar, waar de ijsberen whisky on the rocks
    with no socks on…. kwamen drinken???

    Like

Plaats een reactie