Direct naar artikelinhoud

Pro-Erdoganmateriaal in stembureaus: "Ik erger me hier kapot aan"

De stad Amsterdam heeft Turks campagnemateriaal verwijderd uit een stemlokaal in een multicultureel centrum. Dat meldt Het Parool. Ook in Nijmegen ontstond er commotie.

Twitter bericht wordt geladen...

Het bureau werd aangekleed met Turkse vlaggen en er zouden mogelijk ook folders op tafel gelegen hebben van Diyanet, een religieuze beweging die betaald wordt door de regering van president Erdogan.

"Via Twitter hadden we gezien dat er campagnemateriaal hing in een stembureau. Een ambtenaar is er heengegaan en heeft alles verwijderd'', bevestigt een gemeentewoordvoerder. Het Amsterdamse VVD-raadslid Dilan Yesilgoz gaat opheldering vragen aan burgemeester Van der Laan.

"Ophef is begrijpelijk"
"Door alles wat er het afgelopen weekend gebeurd is, is het begrijpelijk dat er ophef is. Maar zonder die toestanden is alle aandacht overdreven", nuanceert Rob Thijssen, de voorzitter van het stembureau. 

Ook in Nijmegen werden kiezers bij een Turks Cultureel Centrum begroet door een grote poster van Erdogan. Dit schoot veel Nijmegenaren in het verkeerde keelgat. "Ik erger me kapot aan dit beeld. Een stemruimte moet neutraal zijn. Dit had ik niet verwacht."

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...