RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Nederland

Vrees voor boze klanten, veel BCC-winkels toch dicht

De winkels worden nu beveiligd. Beeld © ANP.

Van de 55 BCC-winkels zijn er 42 vandaag dichtgegaan na het nieuws over de financiële problemen bij de elektronica-winkelketen. Het bedrijf wil eerst beveiligers inhuren alvorens weer open te gaan. Dit om de veiligheid van personeel te garanderen, als klanten te horen krijgen dat ze artikelen niet mogen ruilen of terugbrengen.

Vanochtend werd bekend dat de keten wankelt en uitstel van betaling heeft aangevraagd vanwege 'aanhoudende en toenemende zware marktomstandigheden'. Eerder vandaag sprak RTL Z met Naomi, die van de klantenservice te horen kreeg dat er geen retouren worden aangenomen. 

Hoogoplopende emoties

Dat zullen meer klanten te horen gaan krijgen de komende dagen. En dat kan voor vervelende situaties in de winkels zorgen, voorziet BCC. Topman Caspar Klinkhamer legt uit: "Als het om elektronica gaat, gaat het om dure aankopen. En bij zaken als het terugbrengen of retourneren van aankopen bij een surseance lopen de emoties soms veel te hoog op."

Samen met de bewindvoerder en vestigingsmanagers is nu afgesproken eerst voor beveiliging te zorgen, bevestigt Klinkhamer na berichtgeving van Nu.nl. 

Naomi
Lees meer:
Naomi bestelde bij BCC, maar vreest nu haar geld kwijt te zijn

Van de 55 winkels van BCC waren er na het nieuws vandaag 42 dicht. Dat betekent volgens Klinkhamer niet dat in al die winkels acute dreigende situaties waren ontstaan. Hij noemt de sluiting een voorzorgsmaatregel. "Veiligheid gaat in zo'n situatie boven alles."

De komende dagen gaan geleidelijk meer winkels open en naar verwachting zijn alle vestigingen maandag weer te bezoeken.

Distributiecentrum geblokkeerd

Na het nieuws over de surseance blokkeerden enkele transportondernemers ook tijdelijk een distributiecentrum in Almere van waaruit BCC werkt, meldde Omroep Flevoland.

Volgens de BCC-topman ging het om enkele ingehuurde vervoerders die klussen hadden gedaan voor de keten en dus schuldeiser waren. "Zij wilden beslag leggen om hun crediteurenpositie op te heffen, maar zo werkt het niet. Dan meld je jezelf aan bij de bewindvoerder", zegt Klinkhamer.

Elektronicaketen
Lees meer:
Elektronicaketen BCC vraagt uitstel van betaling aan
Bron: RTL Nieuws / ANP
Meer over