Wagnerbaas Jevgeni Prigozjin kwam eind vorige maand om het leven bij een vliegtuigcrash.
Volledig scherm
Wagnerbaas Jevgeni Prigozjin kwam eind vorige maand om het leven bij een vliegtuigcrash. © AP

Nieuwe aanwijzingen dat Wagnergroep toch niet uitgeteld is na dood Wagnerbaas Prigozjin: "Kremlin maakt zich ernstig zorgen”

Een opmerkelijk incident tussen de Wagnergroep en het Russische ministerie van Defensie in Syrië lijkt erop te wijzen dat het beruchte huurlingenleger na de dood van leider Jevgeni Prigozjin toch niet in de touwen hangt. Dat meldt de Amerikaanse denktank ‘Institute for the Study of War’ (ISW). Het Kremlin zou zich zelfs “ernstige zorgen” maken over de nieuwe ontwikkelingen.

5 reacties

  • Karel Valgaern

    7 maanden geleden
    Wagner troepen in Syrië hebben betere uitrusting dan de reguliere russische troepen. Het russische leger zal wel uitkijken om hen openlijk aan te vallen of pogen hen te ontwapenen. Syrië heeft ook Wagner nodig voor het vuile werk en verdedigen van olievelden. Wagner is niet 1 bedrijf. Het bestaat uit vele bedrijfjes in belastingsparadijzen, hebben mijnconcessies in handen in diverse afrikaanse landen. Inkomsten genoeg. Maar wie die bedrijfjes nu controleert is niet zo duidelijk.
  • Frans Peeters

    8 maanden geleden
    Huurlingenlegers zijn alltijd moeilijk te besturen en geld is de enige motivatie
  • guy meynen

    8 maanden geleden
    De financiele structuur van de Wagnergroep is nog springlevend. In belastingsparadijzen, buiten het bereik van het Kremlin. Daaar kan Poetin alleen aan raken als hij bereid zou zijn in zijn eigen vlees te snijden. Dus niet.
  • Leonarda Van Opbroecke

    8 maanden geleden
    Voor wie vecht die groep eigenlijk? Voor Poetin of Oekraine? Of gaan die open eigen houtje ergens wat mee oorlog voeren? Iemand moet hen toch betalen?
  • wim CLAES

    8 maanden geleden
    Een uitleg die met haken en ogen in elkaar hangt. Wagner zijn huurlingen. Huurlingen stoppen als ze niet betaald worden.het feit dat wagner nog bestaat, is dan ook het bewijs dat ze betaald worden. En nog werken. En werken kunnen ze alleen met materiaal. En hun materiaal komt uit Rusland. Begint u het al een beetje te snappen? Waarschijnlijk zijn er strubbelingen tussen lokale officieren van het reguliere leger en de huurlingen.maar Rusland heeft wagner nodig in Afrika en Syrië . Zeker nu.