Uit ONS-gegevens blijkt dat de ‘pandemie van de niet-gevaccineerden’ altijd een mythe was

2

De ONS publiceerde zijn laatste rapport over sterfgevallen naar vaccinatiestatus op 25 augustus 2023. Het bestrijkt de periode van 1 april 2021 tot 1 mei 2023. Ik dacht dat je misschien geïnteresseerd zou zijn in het relatieve sterftecijfer, ongeacht de oorzaak, van niet-gevaccineerden en gevaccineerden, schrijft Nick Rendell.

Het rapport heeft ook betrekking op sterfgevallen door Covid. Ik sta echter enigszins sceptisch tegenover ‘Covid’-sterfgevallen, aangezien veel Covid-sterfgevallen sterfgevallen waren ‘met’ Covid en niet ‘door’ Covid, dus voor deze analyse laat ik alleen de sterfgevallen door alle oorzaken zien.

Laten we beginnen met de sterfgevallen door alle oorzaken van alle mensen in Engeland ouder dan 18 jaar per maand van april 2021 tot eind mei 2023, zoals weergegeven in figuur 1.

Er zijn drie duidelijke punten die we moeten maken. Ten eerste is er een zorgwekkende opwaartse trend, die een beetje vreemd is in de jaren na een zogenaamde dodelijke pandemie. Ten tweede dat in 2022 alleen in september en november het aantal sterfgevallen lager was dan in de overeenkomstige maand van 2021. Ten slotte waren in april 2023 de sterfgevallen door alle oorzaken hoger dan in april 2021. Bedenk dat we in april 2021 nog steeds een grotendeels niet-gevaccineerde bevolking hadden die in strijd met een ‘razende dodelijke ziekteverwekker’. Waarom zouden de sterfgevallen door alle oorzaken dit jaar hoger zijn?

Laten we ook eens kijken naar de algemene situatie met betrekking tot vaccinatie. Houd er rekening mee dat, aangezien niemand weet hoeveel mensen er in Groot-Brittannië wonen, de absolute nauwkeurigheid van het gevaccineerde percentage van de bevolking een benadering zal zijn. Our World in Data schatte het niveau in september 2022 op ongeveer 80%; sindsdien is er niet veel veranderd. Toen de ONS-gegevensreeks in april 2021 begon, had volgens de ONS-schatting ongeveer 46% minstens één dosis gehad. Dit zouden vrijwel allemaal ouderen en kwetsbare mensen zijn geweest,

Waar we echt in geïnteresseerd zijn, is of de niet-gevaccineerden in groten getale zijn gestorven. Figuur 3 beantwoordt deze vraag voor alle leeftijden. En uiteraard is het antwoord een volmondig ‘Nee’. Terwijl volgens deze cijfers in april 2021, toen de vaccinatiegraad relatief laag was, 14% van de sterfgevallen door alle oorzaken bestond uit niet-gevaccineerden, was dit in mei 2023 nog maar 4%.

Natuurlijk weten we allemaal dat oudere leeftijdsgroepen doorgaans een hogere vaccinatiegraad hebben dan jongere. Laten we dus eens kijken naar het percentage niet-gevaccineerden onder de oudere leeftijdsgroepen.

Figuur 4 toont ons het percentage sterfgevallen door alle oorzaken onder de leeftijdsgroep 90+, van wie sinds mei 2021 niet-gevaccineerden nooit meer dan 5% van de sterfgevallen uitmaakten, en daalden tot 2% in september 2022.

Bij de 80-89-jarigen is het beeld grotendeels hetzelfde. Sinds mei 2021 is het aantal sterfgevallen onder niet-gevaccineerden nooit boven de 5% uitgekomen, en sinds april 2022 stabiliseert het zich op 3%.

Advertisement

Ik eindig met het cohort 70-79. Ook daar zul je tevergeefs zoeken naar een ‘pandemie van de niet-gevaccineerden’. In februari 2022 vormden niet-gevaccineerden slechts 5% van de sterfgevallen door alle oorzaken.

Ik kan nog wel even doorgaan, maar je begrijpt mijn punt. De vaccinatiestatus is niet bepaald bepalend voor de uitkomst van een Covid-aanval, en dat is ook nooit zo geweest. Bovendien was de eerste echte test van de effectiviteit van de vaccins de Deltagolf van juli 2021. Toch is er in geen van de bovenstaande grafieken een piek in het aandeel niet-gevaccineerde sterfgevallen te zien.

Mocht u toch in de verleiding komen om het ONS- rapport te raadplegen , wees dan zeer sceptisch tegenover de ‘leeftijdsgestandaardiseerde’ gegevens. We zijn terug bij de kwestie die zo welsprekend is onderzocht door Norman Fenton, Martin Neil, David Spiegelhalter, Tim Harford et al. op verschillende tijdstippen.

Voor een snelle samenvatting voor de leek: het probleem draait om het niet weten hoeveel mensen er in een bepaalde leeftijdsgroep zitten, of zelfs, hoe groot de bevolking in totaal is.

Stel je voor dat je een leeftijdsgroep van 10 miljoen mensen hebt, maar in werkelijkheid zijn dat er 11 miljoen. De NHS weet dat het in die leeftijdsgroep 975.000 mensen heeft geïnjecteerd. Als gevolg hiervan, ervan uitgaande dat er 10 miljoen mensen in de cohort zijn, zeggen ze dat ze ze allemaal hebben ingeënt, op 2,5% na. Maar als blijkt dat er feitelijk 11 miljoen mensen in de groep zijn, dan is 11,4% van de bevolking niet gevaccineerd, bijna vijf keer zoveel.

Stel je nu voor dat 2.500 niet-gevaccineerde mensen worden geregistreerd als Covid-sterfgevallen. Als we dachten dat er 10 miljoen mensen in de cohort zaten en dat 250.000 niet waren gevaccineerd, zouden we aannemen dat 1% van alle niet-gevaccineerden was overleden. Als er echter werkelijk 11 miljoen mensen in de cohort zouden zijn, zouden 2.500 sterfgevallen slechts 0,2% van de 1.250.000 niet-gevaccineerde bevolking vertegenwoordigen.

Voor de goede orde omvat figuur 7 de vier andere leeftijdscohorten die door de ONS-gegevens worden bestreken. Ook hier geen schokken – en geen Delta-pieken.

De gegevens in de bovenstaande grafieken zijn de ruwe gegevens, niet voor leeftijd gecorrigeerd of gewogen, en ze vertellen me dat slechts 4% van alle sterfgevallen in mei 2023 betrekking had op niet-gevaccineerde mensen. Denk ik dat niet-gevaccineerden meer risico lopen dan gevaccineerden? Nee. Maar ik ben er niet zo zeker van dat het andersom is.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen


Lees meer
Hebben we nog maar het topje van de ijsberg gezien wat betreft de schade die mRNA-vaccins aanrichten?

Ongepaste ‘boemer Hitler- en nazivergelijkingen’ verdwijnen in de prullenbak, en –

Oproepen tot geweld in de comments worden beantwoord met een onmiddellijke permaban !

Er wordt vooraf gemodereerd dus het kan even duren voor je comment verschijnt.

Klik op de tag ⬇️ om meer te lezen over

Meer Laden
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
John
John
7 maanden geleden

Het was geen mythe.
Het was een leugen, zo groot, dat ze hem in een ander zonnestelsel hebben kunnen zien.
Allemaal met de bedoeling om zoveel mogelijk mensen zoveel mogelijk spuiten in de arm te jassen.

Jos
Jos
7 maanden geleden

Er is enorme druk uitgeoefend en daar bovenop enorme angst als pure emotie ingezet om mensen een bio wapen te laten accepteren. Zelfmoord onder jongeren, eenzaam moeten sterven in een ziekenhuis/verpleeghuis, niks was te dol om het doel te bereiken.
Totale controle over je doen en laten en ome Klaus wenst zelfs je denken en emoties te gaan monitoren en beïnvloeden. Gave wereld is het aan het worden?