Drukte bij actie goedkoop tanken in Harlingen: "33 euro voor een volle tank!"

© Omroep Zilt, Lennard Geerts
Terwijl het warme weer weer wederom een dagrecord breekt, schieten de brandstofprijzen zondag in Harlingen flink naar beneden. Bij een tankstation van Tinq konden mensen binnen twee keer 22 minuten lang, dus in een tijsbestek van drie kwartier, tanken voor de brandstofprijzen van 22 jaar geleden.
Dit betekent geen 2,25 euro voor een liter Euro 95, maar 1,15. En voor de diesel betalen mensen 85 cent, in plaats van 2 euro. Een actie met flinke korting dus, waarmee het tankbedrijf haar 22-jarige bestaan viert.
"33 euro voor een volle tank, geweldig!"
Cora Visser kon mooi profiteren van de actie
Door de spotgoedkope prijzen is het al snel druk aan de pomp. Een verkeersleider wijst mensen een plekje toe in een van de rijen. Cora Visser uit Hurdegaryp stond halverwege de ochtend al bij de pomp en is als eerste aan de beurt. " 33 euro voor een volle tank, geweldig! Eindelijk weer een keer mooi goedkoop tanken. Daar heb ik mijn vrije zondagmorgen wel voor over. "
Visser probeert tot de laatste druppel haar auto helemaal vol te tanken. Daarna maakt ze snel plaats voor de volgende.
© Omroep Zilt, Lennard Geerts
Er kunnen in die drie kwartier maar een beperkt aantal mensen tanken, zegt Willem de Graaf van het tankbedrijf. " Ik denk zo rond de 60 auto 's. En de mensen die daarna in de rij staan gaan we keurig netjes informeren van: waarschijnlijk komt u niet meer aan de beurt, u mag blijven wachten. En die krijgen allemaal een waardebon van 5 euro, dan hebben ze toch nog iets".
Mensen mogen geen jerrycans vullen of campers en vrachtwagens tanken. Een eerdere actie in juli bij het tankstation in Harlingen kon niet doorgaan, omdat er een pinstoring ontstond. Die problemen zijn opgelost, waardoor het tankbedrijf de actie alsnog wilde uitvoeren.
© Omroep Zilt, Lennard Geerts
Uiteindelijk hebben alle mensen die zondag in de rij stonden, zelfs al was de tijd om, nog goedkoop kunnen tanken.