De Derde Wereldoorlog is al begonnen – Veiligheidschef Oekraïne

1

Het hoofd van de Nationale Veiligheids- en Defensieraad van Oekraïne heeft beweerd dat er al een derde wereldoorlog aan de gang is, waarbij het conflict tussen Moskou en Kiev landen tot ver buiten de regio aantrekt, meldt RT.

Tijdens zijn toespraak op het Kiev Security Forum op dinsdag betoogde Aleksej Danilov dat de NAVO Oekraïne als lid nodig heeft, aangezien de mondiale turbulentie zal voortduren. “We gaan de alliantie versterken”, hield hij vol.

“Als iemand denkt dat de Derde Wereldoorlog nog niet is begonnen, dan is dat een grote vergissing. Het is al begonnen. Het was al een tijdje aan de gang in een hybride periode en is nu een actieve fase ingegaan”, zei hij.

Zittend op het podium naast voormalig CIA-directeur-generaal David Petraeus, zei Danilov dat “als iemand denkt dat het [het conflict in Oekraïne] gaat over het vereffenen van de rekeningen tussen Kiev en Moskou, dan is dat een vergissing. De zaken zijn veel ingewikkelder.”

Lees meer
Het is officieel een Wereldoorlog nu - West-Afrika is het tweede front in WW3 - Nigeria heeft de oorlog verklaard

Petraeus benadrukte ook de omvang van het conflict tussen Rusland en Oekraïne en zei: “Ik heb sinds de Tweede Wereldoorlog nog nooit zoiets gezien”, zei hij.

“De Russen zijn niet bijzonder indrukwekkend in termen van kennis of prestaties op het slagveld, maar ze hebben een tamelijk uitstekend verdedigingssysteem gecreëerd, en het is behoorlijk moeilijk om daar doorheen te komen”, beweerde hij.

Dinsdag zei het Russische ministerie van Defensie dat Oekraïne tijdens de drie maanden van zijn tegenoffensief zo’n 66.000 troepen en 7.600 zware wapens heeft verloren, terwijl het er niet in is geslaagd enige significante winst te boeken. Kiev heeft tot nu toe de verovering van verschillende kleine dorpen opgeëist, maar deze liggen op enige afstand van de belangrijkste Russische verdedigingslinies. Sprekend over het Oekraïense tegenoffensief eerder deze week benadrukte de Russische president Vladimir Poetin dat het “niet tot stilstand is gekomen; het is een mislukking.”

Advertisement

Moskou zegt al maanden dat de gevechten in Oekraïne een “proxy-oorlog” zijn , gevoerd door de VS en hun NAVO-bondgenoten tegen Rusland. Het waarschuwde dat de levering van wapens en training aan de troepen van Kiev en het delen van inlichtingen ertoe leiden dat westerse landen de facto al partij zijn bij het conflict.

Rusland, dat de NAVO als een vijandig blok beschouwt en zich krachtig verzet tegen haar expansie naar het oosten, heeft ook de ambitie van Kiev om zich aan te sluiten bij de door de VS geleide militaire alliantie benadrukt als een van de belangrijkste redenen voor het starten van zijn militaire operatie in Oekraïne in februari 2022.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen


Lees meer
Xi Jinping zei tegen het leger dat ze zich moesten voorbereiden op een totale oorlog met de westerse flikkers

Ongepaste ‘boemer Hitler- en nazivergelijkingen’ verdwijnen in de prullenbak, en –

Oproepen tot geweld in de comments worden beantwoord met een onmiddellijke permaban !

Er wordt vooraf gemodereerd dus het kan even duren voor je comment verschijnt.

Klik op de tag ⬇️ om meer te lezen over

Meer Laden
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Comment
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Andre
Andre
7 maanden geleden

China heeft geen oorlog nodig en Rusland ook niet, beiden zullen dan ook al het mogelijke doen om te ontwijken tot de welbekende rode lijn. Rusland heeft een knop die werkt en Trump (referentie werd niet gegeven) heeft gezegd als de verkiezingen niet waren gestolen was er geen ellende in Ukieland.