België benadrukt: “Knappe, vrouwelijke asielzoekers blijven gewoon welkom”

België benadrukt: “Knappe, vrouwelijke asielzoekers blijven gewoon welkom”
Foto: Ground Picture / Peeradontax / Shutterstock.com

BRUSSEL - België heeft de regels voor asielopvang ingeperkt. Dat leidde aanvankelijk tot enige verwarring. Daarom komt België vandaag met een toelichting.

België besloot deze week dat mannelijke, alleenstaande asielzoekers geen toegang meer krijgen tot de asielopvang. De Belgische immigratiedienst benadrukt echter dat de deur gewoon open blijft voor knappe, vrouwelijke asielzoekers. “Het strengere asielbeleid heeft alleen betrekking op alleenstaande, mannelijke asielzoekers. Uiteraard blijven knappe, vrouwelijke asielzoekers gewoon welkom”, aldus de immigratiedienst.

Volgens de Belgische immigratiedienst zijn de aangescherpte regels in lijn met de wens van de Belgische bevolking. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de Belg alleen maar mooie, vrijgezelle dames binnen de landsgrenzen wil toelaten.

Het nieuwe asielbeleid wordt volgende week van kracht. De Belgische immigratiedienst zegt er alles aan te zullen doen om zo veel mogelijk van vrouwelijk schoon aan te trekken. De dienst laat verder weten dat een visuele inspectie deel uitmaakt van de toelatingsprocedure.

 
Deel dit artikel: