Man (64) uit het Hogeland bestraft voor online sekscontact meisjes (11 en 12) uit Beilen en Dwingeloo. Kwam naar zwembad voor ontmoeting

De man legde contact met de meisje via de chatsite Omegle. Foto: ANP

De man legde contact met de meisje via de chatsite Omegle. Foto: ANP

Een 64-jarige man met een pedofiele stoornis is veroordeeld voor online ontucht, bezit van kinderporno en digitaal kinderlokken van drie meisjes van 11 en 12 jaar uit Dwingeloo en Beilen.

De man kwam eind vorig jaar met de meisjes in contact via de chatsite Omegle. Hij gaf ze zijn mobiele nummer en de gesprekken gingen via WhatsApp verder. De meisjes kregen een foto van zijn geslachtsdeel en hij kreeg op verzoek naaktfoto’s terug. Ook probeerde hij met de kinderen af te spreken in een zwembad of om ergens te picknicken.

De meisjes zouden hem 6 januari ontmoeten bij het zwembad in Beilen. Hij appte over de afspraak: ‘Wel korte rokjes aan en op mij komen zitten‘. Een moeder van een van de meisjes ving iets op over het contact, waarna er werd ingegrepen door hun ouders. Tot een ontmoeting is het niet gekomen. De man is wel naar het zwembad gekomen. Vrij snel daarna is hij opgepakt.

Vaker veroordeeld

De verdachte is al vaker veroordeeld voor zedenfeiten met kinderen. Deskundigen hebben naast een pedofiele stoornis ook autistische en antisociale en narcistische trekken bij de man vastgesteld. Hij wordt verminderd toerekeningsvatbaar geacht. De man moet behandeld worden om gevaar voor herhaling te voorkomen.

Volgens de rechtbank heeft de verdachte - door een afspraak te maken met het oogmerk ontuchtige handelingen te verrichten met de minderjarige slachtoffers - laten blijken niet te hebben stilgestaan bij de schadelijke gevolgen die seksueel contact tussen een volwassene en een minderjarige aan de ontwikkeling van een kinderen kunnen toebrengen. ,,Hij heeft het vertrouwen van de meisjes gewonnen en meermalen een ontmoeting voorgesteld.”

De man is veroordeeld tot zestien maanden cel, waarvan de helft voorwaardelijk. Ook moet hij zich verplicht laten opnemen in een gespecialiseerde behandelkliniek.