Perez over transfer van Wijnaldum naar Saudi-Arabië: 'Vind het zeer verstandig'

Perez over transfer van Wijnaldum naar Saudi-Arabië: 'Vind het zeer verstandig'

05-09-2023 17:16 Laatste update: 07-09-2023 13:56
92

Kenneth Perez vindt het zeer begrijpelijk dat Georginio Wjnaldum ervoor gekozen heeft om te gaan voetballen in Saudi-Arabië. De Oranje-international krijgt sinds zijn transfer naar Al Ettifaq veel kritiek. 

Wijnaldum wordt verweten niet voor het sportieve aspect te hebben gekozen. Daarnaast wordt het hem door menigeen ook kwalijk genomen omdat in Saudi-Arabië de mensenrechten geregeld worden geschonden. Perez laat bij Voetbalpraat weten dat hij de keuze absoluut begrijpelijk vindt.

"Ik vind het zeer verstandig van hem. Ik denk dat hij echt moeite heeft om na zijn zware blessure weer terug te komen op niveau. Dat is niet zo onlogisch ook. Als je dan mee wil met een AS Roma, of op dat niveau, dan duurt dat gewoon even."

"Nu is de escape gekomen dat je naar Saudi kan, voor heel veel geld", vervolgt de voormalig middenvelder van Ajax en PSV. "Daardoor kan je je voor een hele lange tijd financieel veiligspelen."

Wijnaldum, die in tegenstellig tot de Nations League-eindronde afgelopen juni geen deel uitmaakt van de huidige Oranje-selectie, werd de afgelopen transferwindow ook nog even in verband gebracht met een terugkeer naar PSV.

Perez stelt dat een dergelijke stap meer risico met zich meebrengt dan een lucratief avontuur in de Saudische luwte. "Het afbreukrisico om terug te gaan naar Nederland is ook vrij groot, dus dat kan je ook wel meenemen in je beweegredenen. We weten allemaal nog Van Bommel (Mark, red.), hoe dat ging bijvoorbeeld."