Driessen haalt hard uit naar 'zogenaamd maatschappelijk betrokken' Wijnaldum

2 september 2023, 10:40   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Georginio Wijnaldum lijkt zijn gewenste overstap naar Al-Ettifaq eindelijk te pakken te hebben. De Nederlander werd gedurende de transferzomer begeerd door onder meer Feyenoord en PSV, maar de middenvelder kiest dus uiteindelijk voor de stap naar de steenrijke Saudische competitie. Door maatschappelijke acties en uitspraken in het verleden snapt Valentijn Driessen heel weinig van de overstap.

De chef voetbal van De Telegraaf geeft tijdens de Kick-off podcast zijn mening over de deal. “Wijnaldum toont zich altijd heel erg maatschappelijk betrokken, en dat heeft hij vaker uitgedragen, bijvoorbeeld bij de boycot van VI na die Akwasi-rel. Daar voelde hij zich niet goed bij, en dat is prima”, begint Driessen. “Hij was een van de leidende figuren achter die boycot en sprak zich later nog eens uit over zwarte pieten op de tribune bij het Nederlands elftal.”

Artikel gaat verder onder video

De journalist zette zijn vraagtekens achter een overstap naar het land Saudi-Arabië. “Als je dan gaat voetballen in een land waar de mensenrechten stelselmatig worden overtreden, waar de Sharia-wetten worden gevolgd, waar onthoofdingen zijn en waar vrouwenrechten er gewoon niet zijn, en daar gewoon een paar miljoen komt ophalen, dan vind ik dat wel selectieve verontwaardiging”, legt Driessen uit.

Driessen benadrukt dat zijn mening niks te maken heeft met de persoonlijkheid van 'de zogenaamd maatschappelijk betrokken' Wijnaldum. “Hij toont zich altijd maatschappelijk betrokken en het is goed dat we zulke spelers hebben, maar dan moet je natuurlijk ook het bredere plaatje zien. Hij had ook een statement kunnen maken, dat hij vanwege de mensenrechten niet naar dat land wilde”, sluit de chef voetbal af. Mike Verweij is het eens met zijn collega, maar heeft toch enige begrip voor de keuze van Wijnaldum. “Anders moest hij elke dag op veld C trainen bij PSG.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Vind het ook niet van enig respect getuigen, deze move van Gini. Ooit bij Feyenoord en later PSV een geweldige speler en voorbeeld voor de jeugd. Helaas na zijn vertrek bij Liverpool kwam de sleet erop bij hem en dat PSG hem haalde was al bedenkelijk. Die Arabieren kopen nu omdat het kan en het is maar te hopen dat ze daarmee op een eiland komen te staan, want met voetbal heeft het daar niets mee te maken.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ach Driessen wil eindelijk deugen. God zo jochie ga zo door.

Dexi
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Begrijpend lezen blijft lastig ,het interesseert Driessen of een ander niet wat Wijnaldum daar gaat verdienen of wat die man op zijn bankrekening heeft. Het is hypocriet van Wijnaldum , nogmaals hij was zo maatschappelijk betrokken en wat was hij tegen het racisme wat uit de Verenigde Staten overwaaide ,toen de keurige huisvader Floyd het loodje legde. Wat allemaal in Saudi-Arabië gebeurd is no matter voor Wijnaldum. Waar hij gaat wonen worden mensen en paar straten verderop opgehangen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen