Denemarken verbiedt koranverbrandingen om de nationale veiligheid te beschermen

16

De Deense regering is van plan om na protesten ‘de oneigenlijke behandeling van voorwerpen van aanzienlijk religieus belang strafbaar te stellen’.

Denemarken zei vrijdag dat het van plan is de verbranding van de Koran te verbieden nadat een reeks ontheiligingen van het heilige boek van de islam in het Scandinavische land tot woede in moslimlanden heeft geleid, meldt The Telegraph.

Het land heeft eerder in augustus de veiligheid opgevoerd na de reacties, net als buurland Zweden, dat de afgelopen maanden ook een golf van koranverbrandingen heeft meegemaakt.

De Deense regering is van plan “de ongepaste behandeling van voorwerpen van aanzienlijk religieus belang voor een religieuze gemeenschap strafbaar te stellen”, zei Peter Hummelgaard, de minister van Justitie van het land.

De voorgestelde wetgeving was vooral gericht op verbrandingen en ontheiligingen op openbare plaatsen, zei hij.

Hummelgaard zei dat koranverbrandingen een “fundamenteel minachtende en onsympathieke daad zijn die Denemarken en zijn belangen schaadt”.

De nieuwe wetgeving zou worden opgenomen in hoofdstuk 12 van het Deense wetboek van strafrecht, dat betrekking heeft op de nationale veiligheid .

Advertisement

Hij voegde eraan toe dat de nationale veiligheid de belangrijkste ‘motivatie’ voor het verbod was.

Bijna duizend demonstranten probeerden eind juli naar de Deense ambassade in de versterkte Groene Zone van Bagdad te marcheren, na een oproep van de islamitische geestelijke Moqtada Sadr.

“We kunnen niet met onze armen over elkaar blijven toekijken terwijl verschillende individuen er alles aan doen om gewelddadige reacties uit te lokken”, aldus Hummelgaard.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen


Lees meer
Zweden verhoogt terreurdreigingsniveau tot 4 van 5 vanwege koranverbrandingen

Ongepaste ‘boemer Hitler- en nazivergelijkingen’ verdwijnen in de prullenbak, en –

Oproepen tot geweld in de comments worden beantwoord met een onmiddellijke permaban !

Er wordt vooraf gemodereerd dus het kan even duren voor je comment verschijnt.

Klik op de tag ⬇️ om meer te lezen over

Meer Laden
Abonneer
Laat het weten als er
guest
16 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Stephan
Stephan
8 maanden geleden

En terecht. Mensen beledigen is nergens voor nodig. Laat iedereen vrij in zijn ideeën.

Johan
8 maanden geleden
Antwoord aan  Stephan

Ik ben het met je eens, echter er zitten haken en ogen aan. De joden die klaagde over een op handen zijnde torah verbranding {1} snijden hun zelf nu in de neus. De koosjer “nationalisten” mogen nu geen moslim boeken in de fik steken, wat je nu gaat krijgen is dat ze dezelfde weg inslaan als die droplul van pegida ,Wagensveld (het boek verscheuren {2}).

{1} https://afnv.forumeiros.com/t198-koran-verbranden-mag-wel-torah-verbranden-niet
{2} https://afnv.forumeiros.com/t156-israel-knuffelaar-edwin-wagensveld-wil-koran-verbranden-in-rotterdam-koosjer-pegida-gaat-weer-actievoeren

Jos
Jos
8 maanden geleden
Antwoord aan  Johan

Ik ben het dus helemaal niet eens met die man.
En dat gescheld in uw reactie is werkelijk enorm zwak.

Johan
8 maanden geleden
Antwoord aan  Jos

Prima dat je het niet eens bent met Stephan, ik vind wel dat hij gelijk heeft. Ik zie niet waar ik “scheld” in mijn reactie aan Stephan, mogelijk liggen mijn gevoelens voor koosjer “nationalisten” niet in lijn met die van u en ervaart u dat als storend.

Pjotr
Pjotr
8 maanden geleden
Antwoord aan  Stephan

Juist. Je kan net zogoed Bijbels in de fik gaan steken, de Bijbel staat tenslotte vol haatspraak tegen de goddelozen, complottheorieën over Farizeeërs (inclusief reptiliaans adderengebroed), nepnieuws over een wonderdoener. In Leviticus 20 worden de doodstraffen opgesomd. Dan weet je genoeg. Jozua beschrijft een genocide (soms moest zelfs het vee eraan geloven). De Koran is niet meer dan een flauwere versie van dat gruwelboek. Dat soort antieke wereldbeelden vandaag letterlijk lezen is al even stom als ze willen verbranden.

duitinzakje
duitinzakje
8 maanden geleden
Antwoord aan  Pjotr

Pjotr:

Leviticus is het Oude Testament!! Het boek van de joden dat door protestante gggrrristenen weer graag wordt gelezen. Het protestantisme is een dwaalleer. In de VS alleen al heb je 30.000 richtingen in het protestantisme, wat maar weer eens bewijst dat het kul is. Alsof Christus bij het Laatste Avondmaal – toen hij Petrus opdroeg zijn Kerk te stichten – heeft gezegd ‘als je het niet met elkaar eens kunt worden begin je maar voor jezelf’.

De bijbel van het Christendom is het Nieuwe Testament!!! Dat boek behandelt allemaal zaken die het leven op aarde waardig maken. Het handelt over vrede, naastenliefde, vergevingsgezindheid en vooral zelfinzicht en zelfcontrole. De enige groep mensen waartegen Christus opstond was de machtsgroep die vandaag de dag weer de touwtjes in handen heeft. Dat krijg je als je kritiekloos de beste bescherming die je hebt – het Christendom – wegdoet als ‘haatspraak’, een term die de wereld in is gebracht door precies deze duivelse machtsgroep.

Jos
Jos
8 maanden geleden
Antwoord aan  Stephan

Mensen beledigen is keihard nodig want we zijn toch een beschaafd ras?

Dee
Dee
8 maanden geleden
Antwoord aan  Jos

Mensen beledigen is een linkse hobby en verre van beschaafd.

dwd
dwd
8 maanden geleden
Antwoord aan  Stephan

Behalve als het om blanke cultuur gaat dan mag alles. En wordt het zelfs aangemoedigd

Dee
Dee
8 maanden geleden

Alsof je een gebroken been met een lucifer spalkt.
Zij hadden dat tuig niet binnen moeten halen. Dan hoeven wij elkaars ‘heilige’ boeken niet te verbranden.

Janneman
Janneman
8 maanden geleden

Is moslim migranten toegang verlenen tot Westerse landen zoals Denemarken geen veel groter “fundamenteel minachtende en onsympathieke daad die Denemarken en zijn belangen schaadt” dan het verbranden van boeken?

Janneman
Janneman
8 maanden geleden

Inderdaad mensen beledigen is onaanvaardbaar. Wij worden al 50 jaar beledigd door de bedreigende aanwezigheid van niet-westerse migranten met een moslimreligie die in strijd is met onze religie, normen en waarden. Dat is dan ook de reden waarom de Denen dat soort boeken in brand steekt. Zij hebben genoeg gehad van de moslims en hun islam.
Het is een belediging dat de moslims zich in onze westerse landen massaal komen nestellen. Het is een belediging dat ze onze westerse landen onveilig hebben gemaakt. Het is een belediging dat ze onze dochters komen opvrijen en gemixte kinderen komen verwekken. Het is een belediging dat ze hier hun eisen komen stellen, infiltreren in politiek, leger, politie, gerecht, onderwijs en media. Het is beschamend hoe zij als vreemde volkeren met een vreemde religie ons komen overwoekeren en hun eisen komen stellen en ons bedreigen als we ons zouden verzetten.
De boekverbranding is een duidelijk teken van PROTEST van het volk tegen de ongewenste islam. Het is onbegrijpelijk en een walgelijk verraad dat linkse westerse ratten onder ons het opnemen voor de moslims en zich afkeren tegen hun eigen volk. Het is bovenal walgelijk zwak dat die Deense minister uit ANGST voor moslimgeweld beslist heeft om de boekverbrandingen te verbieden. Daarmee behalen de moslims nogmaals een zoveelste overwinning op de zwakke schijterige valse westerlingen. Ja WIJ normaal denkende westerlingen voelen ons beledigd en dat is inderdaad onaanvaardbaar.

Ilias
Ilias
7 maanden geleden
Antwoord aan  Janneman

Amai, wat zijn we gefrustreerd hey. Neem een kalmeringspil voor je hart het begeeft

Hagar
Hagar
8 maanden geleden

Koranverbranding en het al dan niet dragen van hoofddoekjes zijn afleiding manoeuvres.

De vreemdelingen worden met miljoenen Europa binnengebracht, en ze willen dat wij gaan discussiëren over korans en hoofddoeken.

Hagar
Hagar
8 maanden geleden

Wij moeten ons niet laten afleiden, en wij moeten bij de kern van de zaak blijven: alle primitieven moeten terug weg.