Luis Rubiales en Jennifer Hermoso.
Volledig scherm
Luis Rubiales en Jennifer Hermoso. © AP

FIFA schorst Luis Rubiales, Spaanse voetbalbond kiest kant en overweegt stappen tegen ‘liegende’ Jennifer Hermoso

Met videoDe tuchtcommissie van de FIFA heeft de voorzitter van de Spaanse voetbalbond Luis Rubiales voor 90 dagen geschorst in afwachting van de uitkomst van het onderzoek dat de wereldvoetbalbond naar hem is gestart. Rubiales mag in die periode geen functie op nationaal en internationaal niveau in het voetbal uitoefenen. Ook mag hij van de FIFA geen contact opnemen met Hermoso en haar naaste omgeving. Ook de Spaanse bond en medewerkers van de federatie hebben een contactverbod opgelegd gekregen.

2 reacties

  • Cees-Rein Van den Hoogenband

    8 maanden geleden
    Mafketel die man en die hele bond. Gewoon wegwezen
  • Jan Wijers

    8 maanden geleden
    Wel erg veel "poespas" betreffende "kus". In een "euforische" situatie (wereldkampioen worden) kan dit gebeuren, goed of niet goed, laat ik maar even in 't midden; betreffende genoemde speelster: zij had ook haar mond kunnen "verplaatsen" (lees weigeren). Erg spijtig dat zoveel aandacht uitgaat naar dit "incident", meer wereldnieuws dan het behalen van de wereldtitel!! ONGELOOFLIJK.!!
  1. Spaanse regering en speelsters eisen vertrek Luis Rubiales: ‘Jouw gedrag overschaduwt de wereldtitel’
    Met video

    Spaanse regering en speelsters eisen vertrek Luis Rubiales: ‘Jouw gedrag overscha­duwt de wereldti­tel’

    De voetbalsters van de Spaanse selectie hebben in een gezamenlijke verklaring aangegeven dat ze niet meer in actie komen totdat voorzitter Luis Rubiales van de Spaanse bond uit zijn functie is gezet. De voorzitter ligt onder vuur voor het geven van een kus op de mond van international Jenni Hermoso na de gewonnen WK-finale tegen Engeland afgelopen zondag in Sydney. Rubiales maakte het er niet bepaald beter op met zijn teksten vijf dagen na de wereldtitel.