Achterhoek

BBB wil af van 'piemelknuffel'

Het type knuffel in kwestie.
Het type knuffel in kwestie. © REGIO8, bewerkt
BORCULO - De BoerBurgerBeweging (BBB) in de gemeente Berkelland ergert zich enorm aan de zogeheten piemelknuffels die op de kermis te winnen zijn. Raadsleden William Geerdink en Bouke Winters hebben hierover vragen gesteld aan het college van Berkelland.
Dat meldt mediapartner REGIO8. De raadsleden hebben hun zorgen geuit middels een geschreven document.

'Piemelknuffel knuffelen'

“Wij willen aandacht vragen voor de bijzondere gebeurtenis, namelijk het uitdelen van prijzen in de vorm van piemelknuffels”, schrijft BBB Berkelland in dat document. “Op de kermis in Neede was bij meerdere (kinder)activiteiten een piemelknuffel te winnen. Kinderen die gaan bij het winnen van deze knuffel dus met een piemelknuffel knuffelen. Dit is toch niet normaal? We moeten niet normaal gaan maken wat niet normaal is. Het lijkt ons heel erg goed om hier op de strepen te gaan staan." Zo haalt Nieuws uit Berkelland uit het document.

BBB wil verbod

De BBB wil graag dat de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) hierom veranderd wordt. De geërgerde raadsleden vragen ook aan het college wat zij vinden van de knuffels en het feit dat kinderen hiermee gaan knuffelen. Ze willen weten op welke manier het verboden kan worden in de gemeente.
In Borculo en Ruurlo staan de kermissen al voor de deur. Een voortijdige aanpassing in de APV is niet mogelijk. De raadsleden zijn er niet minder stellig door. “Hoe gaat het college van burgemeester en wethouders B&W ervoor zorgen dat bij de komende feesten in Borculo, Ruurlo en Eibergen deze erotische producten geweerd worden bij attracties?”, vragen zij zich af.