RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Nederland

Corendon gaat vluchten met kindvrije zones aanbieden

Beeld © iStock

Luchtvaartmaatschappij Corendon gaat bij vluchten van Schiphol naar Curaçao vanaf november een kindvrije zone instellen. Wie gegarandeerd gevrijwaard wil blijven van huilende baby's en jengelende kleuters moet daarvoor wel de portemonnee trekken.

Een stoel in de kindvrije zone kost 45 euro extra. De ruimte voorin het vliegtuig is dan met wanden en gordijnen afgesloten van andere zitplaatsen.

Minder druk maken

Volgens de luchtvaartmaatschappij, die geen businessclass heeft, zorgt de zogeheten Only Adult-zone voor meer rust voor passagiers en hoeven ouders zich op deze vluchten dan minder druk te maken om geluidsoverlast door hun kind.

Inzittenden
Lees ook:
Inzittenden vliegtuig gek van krijsende kinderen: hoe zorgt stewardess voor orde?

Internationaal zijn er wel al enkele maatschappijen die werken met kindvrije zones, maar voor zover bekend is Corendon in Nederland de eerste. 

Hier lijken andere grote luchtvaartmaatschappijen niet overtuigd van het idee. KLM, TUI en Transavia laten weten geen plannen hiervoor te hebben. "In de zomer gaan namelijk veel families op vakantie met het vliegtuig", zegt een woordvoerster van TUI.