Rijen bij het tankstation
Volledig scherm
PREMIUM
Rijen bij het tankstation © VINCENT JANNINK

Benzine wordt fors duurder in Nederland, verschil met België en Duitsland enorm

Benzine wordt bij de pomp vanaf 1 januari 2024 mogelijk bijna 21 cent duurder. Dat is het gevolg van het verhogen van de accijns: niet alleen wordt het restant van een eerdere verlaging teruggedraaid, ook wordt het tarief opgehoogd omdat het meegaat met de prijsstijgingen.

18 reacties

  • Frank Creemers

    8 maanden geleden
    Volgens mij wordt het tijd dat we actie gaan voeren als Nederlandse bevolking. Alle positieve ontwikkelingen qua prijscompensatie (als die al nog aanwezig zijn) in één klap weg. En wie is de dupe? De gewone man of vrouw die het al hard te halen hebben. De gezinnen met een modaal of lager inkomen. Met alles moeten we zog. in de pas lopen met andere landen. En hierin......mogen we giga afwijken!
  • Fred Mellink

    8 maanden geleden
    Wederom is de kleine man de dupe. Als er te weinig geld is voor lage redelijke accijns, moeten ze winst- en dividendbelasting drastisch verhogen vergelijkbare accijns op kerosine.
  • Dethmer Drenth

    8 maanden geleden
    De EU zou toch ruwweg een gelijk speelveld moeten creëren. De som is dus: brandstof rijden wordt onbetaalbaar, electrisch is in aanschaf te prijzig, de benodigde stroom niet leverbaar, het openbaar vervoer is slecht en duur. De oplossing: allemaal pas op de plaats. De openbare weg wordt stil en kan dienen als fietspad, de enkele autorijder kan worden aangepakt. Crimineel en/of te veel geld. Heerlijk, in enkele jaren een eeuw terug in de tijd.
  • Louisa Pulles - Meulensteen

    8 maanden geleden
    Belachelijk,voor de mensen die auto kunnen rijden,wordt dit straks bijna onmogelijk.Ik moet ook op mijn portemonnee letten,de regering OOK!!!!Niet op te grote voet leven!!!!!!!!
  • Rowan van Mierlo

    8 maanden geleden
    Dan blijf ik nog maar wat langer m'n poepzuinige en schadelijke diesel rijden, en 1x/mnd naar onze zuiderburen. Elke 4 mnd een gratis tank tov NL. Slaap er geen minuut minder om 🤣 Raad het iedereen aan.
  1. Israël bereidt grootschalige operatie voor in Rafah, waar de helft van Gaza's inwoners naar toe vluchtte
    PREMIUM

    Israël bereidt grootscha­li­ge operatie voor in Rafah, waar de helft van Gaza's inwoners naar toe vluchtte

    Israël is ‘vergevorderd’ met uitgestelde plannen voor een grootschalige grondoperatie in Rafah, in het zuiden van Gaza. Na de recente clash met Iran heeft Rafah - waar de top van Hamas zich zou hebben verschanst - weer de hoogste prioriteit voor premier Netanyahu. Een volgend humanitair drama dreigt, want meer dan de helft van de 2,3 miljoen mensen in Gaza is naar deze stad gevlucht.