Verkoeling laat op zich wachten: 'Omslagpunt is uitgesteld'

21 augustus 2023 om 08:51 • Aangepast 29 augustus 2023 om 02:02
nl
De verkoeling die halverwege deze week in aantocht zou zijn, laat nog even op zich wachten. Dat vertelde Wouter van Bernebeek van Weerplaza maandagochtend in het radioprogramma 'WAKKER!' op Omroep Brabant.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

"Zondag was een prima dag met 27, lokaal 28 graden en dit gaan we maandagmiddag weer halen. We zien 's ochtends nog wel wat wolken, met name boven het noorden van de provincie. 's Middags zal het overal meestal zonnig zijn, met dus hoge temperaturen voor eind augustus. Er staat maar weinig wind, dus het zal echt flink warm aanvoelen."

"Tot na zonsondergang is het maandagavond 20 graden."

Ook 's avonds blijft het volgens Wouter lang aangenaam. "Het is heerlijk barbecue-weer, sowieso heerlijk weer om buiten te zitten. Ik denk dat het tot na zonsondergang boven de 20 graden zal zijn." Uiteindelijk daalt de temperatuur 's nachts naar een graad of 15.

Dinsdag krijgen we eigenlijk een herhaling van dit weer. "In de ochtend wat wolken, in de middag vooral veel zon en opnieuw zo'n 27 graden met weinig wind."

"Het omslagpunt is uitgesteld."

Ook woensdag en donderdag houdt de warmte aan. "Een paar dagen geleden was de verwachting dat woensdag zo'n beetje het omslagpunt zou zijn, met daarna echt lagere temperaturen en meer buien", knikt Wouter. "Maar dat omslagpunt is een beetje uitgesteld. Ook woensdag en donderdag zullen nog warm worden, met 27 of 28 graden. Veel zon daarbij. Misschien volgt donderdagavond een enkele regen- of onweersbui. Richting het weekend zal het weer toch een keer omslaan, maar het is nog een beetje onzeker wanneer dit omslagpunt zal zijn."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!