Vrouw in Maarssen vindt rattenslang in haar slaapkamer

© Politie
Maarssen - Het was even schrikken vanochtend voor een inwoonster van Maarssen; ze zag iets bewegen naast haar bed. De vrouw durfde volgens de politie haar bed niet meer uit en heeft direct gebeld, met de vraag of de agenten konden komen helpen.
Bij aankomst in de woning hebben de agenten eerst een foto gemaakt en gestuurd naar een expert. Die kon vertellen dat het een rattenslang was en die is niet giftig. De 1 meter lange slang is vervolgens opgepakt en verwijderd uit de woning. Hoe hij daar terechtgekomen is, is vooralsnog een raadsel
De slang, die van nature voorkomt in de Verenigde Staten en Mexico, wordt wel vaker als huisdier gehouden. De politie is nu op zoek naar de eigenaar, schrijven de agenten van de politie Stichtse Vecht op Instagram: "Mocht jij de slang missen of iemand kennen met zo'n prachtig exemplaar, neem even contact op."
Het komt geregeld voor dat slangen ervandoor gaan en op vreemde plekken opduiken. In juli was het nog een koningspython in een huis in Utrecht. Een slangendeskundige stelde toen al gerust: "Het gros van de slangen in Nederland bijt niet en is niet giftig".

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.