Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

VVD-raadslid Albert Verlinde vindt dat Geert Wilders ook een kans verdient

Waar Albert Verlinde vooral bekend is door zijn theater- en televisietalenten, is de beste man ook nog actief binnen de politiek. In de gemeente Vught draagt hij zijn steentje bij binnen de VVD. Gisterenavond zat de politicus bij Wilfred, René en Johan aan tafel, waar 'politiek' het onderwerp van gesprek was.

Albert Verlinde

Het succesprogramma van SBS6 ging deze week weer van start en gisteren zat er niemand minder dan Albert Verlinde aan tafel bij de heren van Vandaag Inside. Het lijkt een vast onderwerp te worden: Frans Timmermans. Dus uiteraard gaat het over de politicus. Ook Henri Bontenbal van het CDA komt ter sprake. "Ik word nu al een beetje moe van Bontenbal", zegt, wie anders dan, Johan Derksen. Na een korte video van Bontenbal heeft Derksen een korte reactie: "Laat hem lekker op z'n orgel spelen. Hier heb je toch geen reet aan."

Geert Wilders

Waar het aan het begin van de uitzending al over de politiek gaat, komen de heren er later in de uitzending nog even op terug. Er moet tenslotte een vervanger komen voor Mark Rutte en er komt een nieuw kabinet. Wanneer Johan iets van je vindt, kan het maar beter positief zijn. Dat is hij duidelijk niet over Henri Bontenbal. De politicus komt dan ook wederom ter sprake. "Onze meneer van het CDA heeft al één beslissing genomen en dat is dat hij absoluut niet in een coalitie gaat zitten met de PVV", aldus De Snor. Wilfred voegt nog toe dat het niet alleen om de PVV gaat, maar ook om Forum van Democratie. "Die tel ik even niet mee, want die neem ik niet serieus", vertelt Johan.

Albert Verlinde mengt zich in het onderwerp en vindt als VVD-er zijnde dat Geert Wilders een kans moet kunnen krijgen. "Je kunt toch niet tegen een partij die al twintig jaar altijd 18 of 20 zetels haalt, blijven zeggen: 'jullie doen niet mee.'", aldus Verlinde over de situatie.

De theaterproducent complimenteert de PVV-politicus over zijn opstelling bij het afscheidsmoment van Rutte in de Tweede Kamer, waar Wilders direct een reactie gaf aan Mark. "Het was een fantastische toespraak", besluit Albert. De televisiepresentator vindt dat Geert Wilders respect toonde en totaal niet slijmerig overkwam, door te benoemen dat Rutte en hij het niet altijd eens waren. "Dan klop je", zegt Verlinde over de politicus.

Dit betekent volgens Verlinde absoluut niet dat hij het overal mee eens is wat Wilders zegt en doet. Toch vindt de presentator Geert Wilders een "heel goed Kamerlid". Zeker in het voeren van debatten.

Entertainment
  • Vandaag Inside
  • NL Beeld / Arjo Frank