'Ajax wil weer shoppen bij Manchester City en mikt op Engelsman bij vertrek Kudus'

'Ajax wil weer shoppen bij Manchester City en mikt op Engelsman bij vertrek Kudus'

16-08-2023 13:33 Laatste update: 13:46
176

James McAtee van Manchester City staat op de verlanglijst van Ajax. De Engelsman is één van de favorieten om Mohammed Kudus op te volgen als hij deze zomer vertrekt. Volgens Fabrizio Romano staat McAtee er goed op bij de clubleiding van Manchester City, maar Ajax gaat desondanks vragen naar de voorwaarden van een transfer.

Het twintigjarige talent van Manchester City kwam vorig seizoen op huurbasis uit voor Sheffield United. Voor Ajax zijn de lijntjes met de kampioen van de Premier League vrij kort, omdat ze eerder ook al Carlos Forbs overnamen uit de opleiding van City. 

Wedden

Meer odds

Forbes werd vorig seizoen de opvolger van McAtee als meest waardevolle speler van de Premier League 2, de hoogste competitie voor jeugdteams in Engeland. In het seizoen 2021/2022 maakte McAtee achttien doelpunten en gaf hij zeven assists.

De komst van McAtee zal wel onderdeel moeten worden van een ware transfercarrousel. Eerst moet Manchester City er met West Ham United uitkomen wat betreft de transfer van Lucas Paquéta naar de Engels kampioen. Als die overstap erdoor komt, dan gaat West Ham United vol voor de komst van Kudus. Als de Ghanees uit Amsterdam vertrekt, wil Ajax gasgeven voor McAtee.

McAtee speelde ook al in de Premier League dit seizoen. De middenvelder mocht in de openingswedstrijd tegen Burnley in de laatste minuut invallen van manager Pep Guardiola. Vorig seizoen maakte McAtee op huurbasis voor Sheffield United negen goals en gaf hij drie assits in 37 Championship-duels. Naast zijn favoriete positie centraal op het middenveld kan de Engelsman ook als nummer 10 uit d evoeten.