Een regenboogvlag van de LGBTQIA+-beweging.
Volledig scherm
Een regenboogvlag van de LGBTQIA+-beweging. © REUTERS

Extreemrechtse aanhangers van Hitler verstoren eerste Pride-parade van Oost-Duits stadje

De eerste Pride-parade van het Oost-Duitse stadje Weißenfels is zondag verstoord door extreemrechtse militanten die Hitlergroeten zouden hebben gedaan. Dat meldt de politie.

3 reacties

  • Peter Van Dam

    9 maanden geleden
    Extreem rechts op zijn best dus weer. Zijn tegen alles en iedereen die anders zijn. Zoals de extremisten van IS dus. Enkel hun ideologie, hun visie, hun volk, hun kleur, hun geaardheid, hun ras, hun klederdracht, hun waarden en normen. En al de rest? Kan de pot op en moet uit de maatschappij. Eender wie die deze extremisten steunt en wilt normaliseren terwijl men de rest wilt cancelen zou beter eens in de spiegel kijken om het probleem te zien in de maatschappij! Extremisten buiten! Punt.
  • Mathias Segers

    9 maanden geleden
    Iedereen is geboren om te zijn wie ze willen zijn , homo , lesbisch, transgender, nonbinair , bisexueel. Waarom deze mensen verstoten of vernederen of pijn doen. Niemand is perfect en zeker de mensen die er zich tegen keren , LGTBQIA+ , mijn stem en steun hebben jullie
  • Jonny Van den Bruel

    9 maanden geleden
    Deze extremisten bestrijden liefde dus met haat en agressiviteit. Soms duiken de middeleeuwen weer op, samen met de grootste onmenselijkheid.