door Havermout in Buitenland  ·  88 Reacties

  • 9
  • 1070x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@50 misschien moeten ze The Great Dictator van Charles Chaplin weer eens uitzenden..

Is wel toepasselijk.

0
51 TedjeR

Wat kun je van een dementerende halve cel anders verwachten!

0
52 Zie Hier

@46 : Assad wordt bewonderd omdat hij een moderne moslim is die een seculier beleid voerde wat redelijk zeldzaam is in het midden oosten, verschillende religies konden goed samenleven en hij had de boel prima op orde...

Tot dat de VS en SA, Qatar etc. het nodig vonden om dit mooie land compleet de vernieling in te helpen met ruim een half miljoen doden tot gevolg...

2
53 Sniper_on_speeddail

@53 uuhhhh, je bedoelt dat Assad het nodig vond om een vreedzame demonstratie om meer vrijheden en democratie onder dictator Assad, neer te slaan met een half miljoen doden tot gevolg en miljoenen vluchtelingen.

5
54 Dutchy

@54 Er zijn ook andere versies van dat verhaal. Turkije heeft overigens ook daar een flinke hand in het conflict. Dictator Erdogan zou graag Syrië willen veroveren en een groot Turks rijk willen creëren, ongeveer in de geest van het Ottomaans kalifaat. Ik verdenk de Dictator er ook van de grote droom te hebben Europa te veroveren. Dat gaat natuurlijk nooit lukken, maar ik beschouw hem wel als heel gevaarlijk.

0
55 vandaagffniet

@55 je moet een zeker revisionisme ten aanzien van het vroegere Ottomaanse rijk zeker voor mogelijk achten.

Erdo's vriendjes van Deash hadden die plannen ook en het zou zomaar kunen dat Erdo die plannen ook heeft. Eer dergelijk revisionisme zou ook de band met Putin kunnen verklaren.

1
56 TedjeR

@54 uuhhhh, het klopt dat dit de officiële lezing is van de MSM en wat jij en ik voorgeschoteld krijgen op tv. Maar de Arabische lente is grotendeels geregisseerd. Assad heeft geweld gebruikt nadat er gericht op de politie is geschoten. De geheime dienst van Qatar heeft destijds groeperingen bewapend.

3
57 Sniper_on_speeddail

Ergerdan een bedorven karbonade.

0
58 Wil je niet weten

SapperDeFlap

0
59 Dzzz

@56 Ik denk dat Putin Erdogan ook een streek gaat leveren. Die is dat vliegtuig echt niet vergeten. De Russen zijn ook bondgenoten van Syrië. Het is heel gecompliceerd door de vele partijen met belangen. Putin wacht het juiste moment af.

0
60 vandaagffniet

Als nuchtere Nederlanders staan we hier toch zeker boven?

0
61 Conclusius

@61

Jazeker .
Wij kennen de geschiedenis.
Erdogan niet.

2
62 No newstoday

Even een geschiedenis update voor Erdogan:

De Armeense genocide (Turks: Ermeni Soykırımı), door Armeniërs traditioneel aangeduid met Medz Yeghern (Armeens: Մեծ Եղեռն, "Grote Misdaad"), is de naam voor de volkerenmoord gepleegd op tussen de 1 en 1,5 miljoen Armeniërs in het Ottomaanse Rijk ten tijde van het regime van de Jonge Turken. De startdatum is 24 april 1915, de dag dat de Ottomaanse autoriteiten ongeveer 250 Armeense intellectuelen en leiders van de gemeenschap in Constantinopel hebben opgepakt en gearresteerd. De genocide werd tijdens en na de Eerste Wereldoorlog in twee fases uitgevoerd: het grootschalig doden van de weerbare mannelijke bevolking door middel van massamoord en onderwerping van het leger van dienstplichtigen tot dwangarbeid, gevolgd door de deportatie van vrouwen, kinderen, ouderen en zieken die op dodenmarsen moesten tot de Syrische woestijn. De gedeporteerden werden verstoken van voedsel en water en onderworpen aan diefstal, verkrachting en moord.[4][5][6] Ook andere inheemse en christelijke etnische groepen werden op dezelfde wijze gericht uitgeroeid door de Ottomaanse regering.

0
63 Bender Rodriquez

@61 Dat lijkt mij ook plausibel... Ook toen was Erdolf zich al internationaal aan het isoleren en dan zien figuren als Putin hun kans schoon.

Nu Erdo ook hard bezig is de EU tegen zich in het harnas te jagen, kan ik me voorstellen dat iemand in het Kremlin een rondedansje maakt.

0
64 TedjeR

@24

Niet reageren lijkt me het beste.
Erdogan wordt pas echt gek als hij doodgezwegen wordt.

2
65 No newstoday

Wellicht moeten wij hier de Armeense Genocide als geschiedkundig feit gaan erkennen. Dat zal Erdogekkie wel leren. Toen Duitsland dat deed was het ook een flinke rel.

0
66 Nos Calan Gaeaf (s7p)

En dit is wat de grote hervormer Atatürk vader der Turken bewerkstelligde:

Op 3 maart 1924 werd het ministerie van Godsdienstwetgeving afgeschaft, en werden alle scholen onder het gezag van het ministerie van Onderwijs geplaatst.

Op 20 april van dat jaar werd een nieuwe grondwet goedgekeurd. Gedurende de volgende 10 jaar werd een serie van hervormingen doorgevoerd:

Het Arabische alfabet wordt vervangen door het Latijnse alfabet in 1928.

Het dragen van een fez, een traditioneel hoofddeksel, werd verboden op 25 november 1926.

Iedereen werd verplicht een achternaam te nemen in juni 1938, wat daarvoor niet gebruikelijk was. De achternamen werden in het nieuwe Latijnse-geschreven Turks opgenomen in het burgerregister.

Mustafa Kemal kreeg zelf (als enige) de naam "Atatürk" (vader der Turken) door een stemming in het Turkse parlement voor zijn gedane werk.

Het gebruik van Perzische woorden werd ontmoedigd, ten gunste van uit Centraal-Azië geïmporteerde woorden. Deze maatregel leverde echter weinig succes op; veel officiële documenten uit deze periode zijn om deze reden zeer moeilijk leesbaar.

Imams worden door de staat benoemd.

Vrouwen kregen volledig algemeen (actief en passief) kiesrecht op 17 februari 1926. Turkije was hiermee een van de eerste landen ter wereld.

En nu breekt Erdohitler dit in rap tempo weer af!! Het kan verkeren....

0
67 Bender Rodriquez

@31

Mensen die geboekt en betaald hebben .
Het zijn meestal niet de rijksten die een relatief goedkope vakantie naar Turkije boeken .
Die kunnen zich niet een tweede vakantie veroorloven .

3
68 No newstoday

Ik ken Turkije van de genocide op de Armeniers... Erdogekkie.

0
69 Nos Calan Gaeaf (s7p)

Het meest verontrustende is dat de héél veel Turken (zowel in Turkije zelf als degenen die hier wonen), álles wat Erdogan roept klakkeloos voor waarheid aannemen.
Daardoor kan hij vanuit Turkije grote massa's mensen hier in Nederland ophitsen en in woede laten ontsteken, waarna ze precies gaan doen wat hij wenst!

1
70 Scorpio

@60 , kwestie van dagen. De YPG heeft delen rond Manbij grenzend aan het front van de Turken en Turkse rebellen overgedragen aan Assad. Daar worden nu Russische militaire politie-eenheden gestationeerd. Als de Turken het wagen om daar 1 agent te bestoken is het hek van de dam!

Slimme zet van de Koerden en Assad!

1
71 Sniper_on_speeddail

@57 lol, dus MSM heeft geen gelijk en jij, zonder enig link, hebt dat wel. Je kan alles wel beweren....

2
72 Dutchy

** gebruiker verwijderd **

@70
Jij hebt overduidelijk nog nooit in een land met een regime gezeten, anders zou je dergelijke nonsens niet opschrijven

73 ---deleteduser---

@73 zeker voor de Turken in Turkije is het zo dat ander nieuws veel moeilijker toegankelijk is. Voor veel Turken hier geldt dat minder, maar die beperken zich voor een groot deel ook tot de Turkse kanalen. En als die kanalen alleen de propaganda van Erdolf uitzenden, kun je verwachten dat hun meningen daardoor bepaald worden.

0
74 TedjeR

En, jongens, leuk om eens kennis te maken met de manier waarop in de islamitische wereld en door Trump en Poetin politiek bedreven wordt? Is nog eens wat anders dan "mevrouw de voorzitter", zelfs "de minister is knettergek" lijkt dan nog beschaafd.

0
75 Vandeprinsgeenkwaad

@72

0
76 vandaagffniet

Erdolf drijft het op de spits, maar dat konden we verwachten van hem. Want o wee als degene die anderen onrecht aandoet zelf 's "onrecht" wordt aangedaan, dan schreeuwen ze moord en brand, en zijn ze ontsteld.
Zo zag ik vroeger eens het "onrecht" dat een jongen werd aangedaan in het zwembad. We waren een jaar of 15. Hij was berucht in dat zwembad, altijd vervelend, altijd anderen aan het pesten enz.. Affijn, op een dag hadden een paar oudere jongens zijn zwembroek verstopt......nouuuuuuuuuu, je had hem moeten horen, het zwembad was te klein, iedereen moest het weten, ik hoor zijn gebrul nog galmen in de gangen van het zwembad, woeeeeeedend en helemaal in de war, en tot ieders verbijstering begon ie nog te huilen ook, 15 jaar!!

0
77 Frank77

@73 Jij wel, lijkt het. Hoe was die ervaring?

0
78 Andre6687

Wat ik me nu opeens besef, Erdogan is waarschijnlijk nog een redelijk intelligente man en die verkoopt al dit soort walgelijke onzin.....kun je nagaan hoe de rest van Turkije is.....

1
79 Sandokan

De mensheid heeft er alle belang bij om een eind te maken aan de Hitler- figuur Erdogan. Wie gaat de mensheid helpen?

0
80 Burggie

En Turkije heeft 1,5 miljoen Armeniërs uitgemoord en honderduizenden Koerden. En een paar honderd duizend onschuldigen vast gezet. En al 50 jaar de Koerden bombarderen in Turks Koerdistan. Grote steden zijn vernietigd, vrouwen verkracht en mishandeld. Stelselmatig worden de Koerden daar aangevallen.

En dan heeft die geitenneuker vals e kritiek op ons dat nergens op slaat?. Uit zijn bek komen alleen maar gore leugens

0
81 keestramper

Hij heeft natuurlijk wel een beetje gelijk. Wij hebben het niet goed gedaan daar in Srebrenica.

En soldaten lijken maar niet te snappen dat ze gebruikt worden om bestaande politieke en economische machten in stand te houden. Wou je nog beroeps worden?

3
82 manpower

Rutte kan aan Erdogan de vraag stellen wat hij deed toen twee jaar geleden IS de Syrische stad Kobani, net over de grens bij Turkije, dreigde te veroveren.... helemaal niets. Het was dat de Koerden het Syrische volk hielp tegen IS. In Syrië zijn wellicht duizenden doden gevallen terwijl Turkije zo kon ingrijpen.

0
83 Grover

@82

Hij heeft helemaal geen gelijk mafkees, was je er bij dan?

1
84 Suwelding

Als je het parlement voor Erdogan ziet applaudiseren vraag je je af of ze wel iets van geschiedenis op school hebben gehad...

0
85 Echwaarjoh?

De Nederlanders waren de enigen die op hun post zaten om de bevolking in Srbrenica te steunen. De VN lokte Dutchbat in de fuik door de beloofde luchtsteun achterwege te laten. Maar om een of andere reden wordt de ware toedracht niet naar buitengebracht. In islamitische kringen gaat al heel lang de mare dat Dutchbat moslims heeft afgeslacht. Daar wordt niet tegen opgetreden. Men heeft het te druk met van zwarte piet een symbool te maken van het Nederlandse racisme.

0
86 zewa

mompelt iets van spinter in de oog van de ander, enorme balk in eigen ogen....

0
87 Katte_kop

@87 dat had explicieter gekund...

".. En wij kennen de Turken van de Armeense genocide (1,2 miljoen doden) en van de systematische onderdrukking van de Koerden en andersdenkenden."

0
88 TedjeR

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
eh
England's ludicrous experiment in privatised water is coming to a messy end | Adam Almeida

Veel te weinig geïnvesteerd in onderhoud.Maar wel elk jaar maximale winstuitkering aan de aandeelhouders....

1 minuut geleden geplaatst door eh

elsemiek
Muziekdraadje

https://www.youtube.com/watch?v=bCnuEWLeEEEHauser Lana Trotovsek Erbarme Dich ...

2 minuten geleden geplaatst door elsemiek

Reconquista
Meer asielmogelijkheden voor vluchtelingen uit Eritrea met dienstplicht

Die snapt er nog steeds niets van. Dat het volgend kabinet het maar weer snel terug mag draaien. ...

3 minuten geleden geplaatst door Reconquista

Weetal
Pianist Jan Vayne belegde 2,6 miljoen na onzorgvuldig advies van zijn bank: ‘Dacht dat dit veilig was’

Aandelen, zonder stemrecht.Wie koopt er nog aandelen?...

4 minuten geleden geplaatst door Weetal

elsemiek
Muziekdraadje

https://www.youtube.com/watch?v=nZb7FcP84CMErbarme Dich Mattheus Passion het meesterswerk van Bach ...

5 minuten geleden geplaatst door elsemiek

LoydMorris
Meer asielmogelijkheden voor vluchtelingen uit Eritrea met dienstplicht

Waar kunnen Nederlandse jongeren naar toe, als deze opgeroepen worden voor de dienstplicht?...

5 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

LoydMorris
'Promes moet afzien: kaalgeschoren en met twintig man in cel'

Die wil heel gauw terug naar Nederland. Dan maar een tijdje brommen in een Hollandse cel. . . ...

7 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

progressiefliberaal
Meer asielmogelijkheden voor vluchtelingen uit Eritrea met dienstplicht

En volgende week zeurt hij weer dat hij geen plekken heeft.Bij uitstek de meest overbodige bewindsman van Nederland. Creëert alleen maar pr...

7 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

eh
England's ludicrous experiment in privatised water is coming to a messy end | Adam Almeida

uit artikel:Sinds de privatisering in 1989 zijn de waterrekeningen in Groot-Brittannië met 360% gestegen, meer dan twee keer zoveel inflatie ...

9 minuten geleden geplaatst door eh

Reconquista
De nieuwe premier krijgt het zwaar

Gewoon de klimaat en stikstoffondsen van Rutte en Jetten aanbreken en er zeker niet meer in stoppen zoals de bedoeling is . Daar zit 60 miljard ...

14 minuten geleden geplaatst door Reconquista

NK. App
Sydney Sweeney PornKarren Steffans PornMy Friends Mom Hot PornLuisa Espinoza OnlyfansChinese Sex SceneYuuri OshikawaDad Sucks Son's CockVoyeur PhillyStella Sedona CreampieSarah Shani NudeToystoryandieeKannada Sex 18Skipthegames NashvilleJapanese Free PornVideos PornograhiquesMonique ParentHotnaked GuysSissy DeepthroatNatalie Grace PornXvideos StuckKazumi SquirtGabriela Lopez PornstarSite De Rencontre Pour Du SexeAnalsex MomLesbian HentaisBhauja ComBiggest Dick In The WorldBlow FlimChubby Gay PronPrincess HelaynaKorean Sex Movie Eng SubIndian Porn MarathiSai Pallavi PussySuckingtittiesWww PornographyFantasy Porn AnimatedAsain Porn CastingDana Brooke NudeYouizzI Fucked My Step-cousin In The Ass . Yamileth RamírezAbella Danger StuckWww Desi Boobs ComKajal Sexy Video DownloadGrils Geting NakedSkiptheganesXxnyNude TeachersلزJennatrapMadalaine Petsch NudeGuilianacabrazia PornBrazzer JapanHot Public SexEbony FemdomSexi Film Hindi MeSexy Hot Xxx IndianIndain PormPorn Tube8Fuking MachingGroping In Japan TrainForced ThreesomeExstremetubeListcrawlerliXillimit.comSunny Leone Xnxx TvMiiiawallaceBanana Split SexPornô EróticosHomade SextapeDark Web PornsPunjabi Mms KandWww Porn Hardcore ComFatasy FeederShanae RadzeviciusOnlyfans Leaked VedioTina Fire PornLilo PornSexmoveisAspen WebcamCant Stop CummingForce To XxxEraudicaLas Mejores PornosBrazzers XxLesbianincest StoriesSanilioni SexSonakshi Sinha Mms VideoMom Son Open SexSaniy Leyon XxxVarzin PornбонгокамсLive. SexeCapri AndersonLesbians XnxxMachine Sex VideoAssamese X VideoSex Full TeluguJessica Wetzstein NudeEbonybigassLeana Lovings AnalCowgirl Sex VideoCelebrity Porn LookalikesNet Fling.comNuespour Nous.comStraight Friend Gay PornAmateur Mom NudeIndiansezPornmylfMoti Gand WaliXxxappsYoujAva Adams SexMario Porn GamesPorn Sax ComGloryhole DeepthroatFree Downloadable Porn VideosRussion Bare ComTwitter PornographieAdult Video ChatsBouncing Tittie'sXxx Delhi GirlAriel PaolaLive SambhogSex In Car While DrivingXnx MaluMilf Camel ToesWww Xnxx Hindi ComXxx Sexy MarathiFull Hd Chudai VideoJav Porn EnglishDesi ScxRachel Starr ThreesomeJessie Jo OnlyfansLeabian Porn StoryMature Sex TubesIporno TvFsibogHentay Tubes18 NxxSex Worker Sex VideoSexfactorsDesi Hd ChudaiBest Pon VideoSimilar Website Like MmsbeePopeyes Girl PornTrios PornográficosVadajade98 NudesHd Animation PornContortionist PornFarmers Doughter Porn