RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Nederland

Eindelijk zomerweer op komst: 'Geen dagen vol regen meer'

Beeld ter illustratie. Beeld © ANP

Na een ochtend met zware regenval is het op steeds meer plaatsen in het land zonnig en droog. En dat blijft voorlopig zo. "Er kan nog een enkele bui vallen, maar dagen vol regen gaan we niet meer krijgen", zegt meteoroloog Sebastiaan Aarts van Buienradar.

"Vanmorgen ging het nog even flink tekeer", zegt Aarts. "Er is op sommige plaatsen meer dan twintig milliliter regen gevallen. De buien drijven nu noordoostwaarts weg en we zien opklaringen vanuit zee."

Aangename dag 

Ook morgen wordt het een aangename dag met een mix van zon en wolken. "Misschien dat er in de loop van de dag nog wel een enkel buitje valt in het oosten, maar dat mag geen naam hebben." 

Barbecue
Lees ook:
Barbecue schoonmaken? Zo doe je dat!

De rest van de week blijft het zomers weer met een temperatuur van gemiddeld 24 graden, een graadje warmer dan normaal in deze tijd van het jaar. In het zuidoosten kan de temperatuur oplopen tot 25 graden, in het noorden en op de wadden is het met 22 á 23 graden iets koeler. 

Kortom: lekker weer om er op uit te gaan, vindt Aarts. "Mensen die de afgelopen weken met hun kinderen binnen hebben gezeten, kunnen nu lekker naar het zwembad, de camping of de dierentuin."

30 graden 

Volgend weekend loopt het kwik waarschijnlijk nog verder op. "Dan kan het dertig graden worden." En daarna? "Dan wordt het waarschijnlijk wisselvallig, maar het is nog te ver weg om dat met zekerheid te zeggen."