Foto ter illustratie. Met foto van Lukas Wichern.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. Met foto van Lukas Wichern. © Getty Images / Kevin Rijnders

Nijmegen stopt per direct met uitkeren voorschot energietoeslag na verloren rechtszaak: ‘Tijd nodig’

Inwoners van Nijmegen kunnen per direct geen energietoeslag meer aanvragen voor het jaar 2023. Dat heeft de gemeente besloten na de verloren rechtszaak tegen oud-student Lukas Wichern, vorige week. Die zorgt ervoor dat Nijmegen haar beleid moet herzien.

16 reacties

  • Alwin Verhoog

    9 maanden geleden
    De wet moet aangepast worden. Lastig met die demissionaire staat van het kabinet. Het kan wel 2024 worden voor Nederland.
  • rebecca langendoen

    9 maanden geleden
    In het najaar gaan ze over tot betalen degene die een voorschot hebben gehad krijgen dan de resterende 800 euro uitbetaald en anders 1300 euro voor de mensen met de laagste inkomens bijstand en minimumloon (dit is mijn werk) en het is nu veel te verwarrend aan het worden voor oa veel van onze cliënten
  • Corine Van der poel

    9 maanden geleden
    Ik snap er niets meer van er was toch e landelijke aanpak oor blok en studenten? Daarom duurde 't juist toch langer? En niet perse door de rechtzaak? Maar er was een aanpassing nodig idd voor hen, zodoende, nu doen ze alsof 't zijn schuld is. Gelukkig woon ik waar geen studenten zitten en heb ik gelukkig al 500 in eind jullie ontvangen maar ik heb wel een bijstand uitkering en dan kan je 't echt niet betalen anders, ik ben 700 pjaar gewend vast contract alles, gas en elec, ben wel heel zuinig.
  • Theo van den Ing

    9 maanden geleden
    Stoppen met die onterechte subsidie aan enkele groepen daar waar andere kwetsbare groepen niets krijgen Zorg dat de energie voor iedereen betaalbaar blijft.
  • Johan van Dinter

    9 maanden geleden
    Toeslag uitbetalen per meter/aansluiting. Of mogen huishoudens/gezinnen nu ook voor alle bewoners op 1 adres meerdere energietoeslagen aanvragen. Het kan nooit zo zijn dat een toeslag een verdienmodel gaat worden.