Graffiti-artiest slaat toe op nieuw geluidsscherm A28. 'Keertje extra in de file'

Het nieuwe glazen geluidsscherm met rozen op het viaduct over de Van Iddekingeweg in Groningen.

Het nieuwe glazen geluidsscherm met rozen op het viaduct over de Van Iddekingeweg in Groningen. Foto: Corné Sparidaens

De eerste glazen geluidsschermen van de nieuwe ringweg in Groningen zijn beklad door verfspuiters. Daar zijn veel mensen niet over te spreken.

Veel geluidsschermen langs de nieuwe ringweg bestaan straks uit hoge plantenbakken waar het groen aan alle kanten uitsteekt, maar op sommige plekken lukt dat niet. Daar komen doorzichtige glazen panelen met grafische tekeningen van rozen.

Speciaal ontworpen spul waarvan de ontwerpers dachten dat niemand het ooit in zijn hoofd zou halen om ze te bekladden. Maar kort na het plaatsen van het eerste scherm langs de A28 was het al zover: een graffiti tag .

Treurig

Facebook maakt duidelijk wat de gemoedstoestand van de projectorganisatie is: ,,We proberen de stad bij de ombouw van de Zuidelijke Ringweg een beetje mooier te maken met rode bakstenen, historische afbeeldingen onder de viaducten én met glazen panelen. Dat de panelen nu al zijn beklad, maakt ons een beetje treurig. EKDA (of zoiets), bedankt!’’

De organisatie schrijft dat ze de panelen laat schoonmaken. ,,Dat betekent extra werk, extra kosten én iedereen een keer extra in de file. Want voor de schoonmaakbeurt moeten we de onderdoorgang opnieuw afsluiten.’’

Het gaat om de Van Iddekingeweg. Daar leven graffitikunstenaars zich al jaren met toestemming van de gemeente uit op de witte wanden en pilaren. Maar een van de artiesten bleef deze keer niet onder het viaduct.