Boskamp over 'goed ventje': 'Persoonlijk hoop ik dat hij naar Ajax gaat'

Boskamp over 'goed ventje': 'Persoonlijk hoop ik dat hij naar Ajax gaat'

05-08-2023 17:36
94

Jan Boskamp adviseert Ajax om Wesley Sneijder zo snel mogelijk in huis te halen. De recordinternational is in beeld voor een rol in de technische staf van trainer Maurice Steijn.

Boskamp en Sneijder waren afgelopen seizoen regelmatig samen te zien als analist, maar het is de vraag of dat zo blijft. "We hebben een hele toffe groep. Even kijken wat Wes gaat doen, ik weet niet of hij naar zijn club gaat. Persoonlijk hoop ik dat hij naar Ajax gaat, die gozer heeft zóveel verstand van voetbal", reageert het Feyenoord-icoon in gesprek met Veronica Offside.

De mogelijke terugkeer van Sneijder maakte het nodige los, maar de voormalig spelmaker heeft inmiddels de vrede getekend met de harde kern. "Bepaalde supporters hebben lopen zeiken, maar hij is gewoon puur Ajacied", benadrukt Boskamp. "Net als ik een Feyenoorder ben, is hij een Ajacied. Maar als ze als een krentenbol spelen dan zegt hij dat ook, dat wordt hem niet altijd in dank afgenomen."

Boskamp is ervan overtuigd dat Sneijder veel kan toevoegen aan de staf van Ajax. "Hij heeft geloof ik 150 keer voor de nationale ploeg gespeeld (134 keer, red.). En zijn uitstraling, als hij wat zegt op tv dan staat het de volgende dag in de kranten. Iedereen hangt aan zijn lippen. Het is echt een heel goed ventje."