Amerikaanse journalist Gonzalo Lira vermist na poging Oekraïne te ontvluchten

8

Gonzalo Lira beweerde eergisteren in een reeks tweets dat hij zou proberen Oekraïne te ontvluchten nadat hij vrijgelaten was uit gevangenschap.

Ik had zijn serie tweets letterlijk vertaald. HIER:

Lees meer
Gonzalo Lira is uit de gevangenis en probeert om uit Oekraïne te komen

Oekraïne dat onder de CIA bezetting veranderd is in een LGBT-horrorshow vond het nodig om een transgender Amerikaan die zijn vrouw en kinderen achterliet om een meisje te worden in Oekraïne op de Oekraïense staatstelevisie mede te laten delen dat Lira opgepakt was aan de grens tijdens zijn ontsnappingspoging.

Dat is een freaking fucking vreemd verhaal

Laat ik voorop stellen dat ik geen idee heb en niets verkeerds over Lira wil zeggen, maar sommige dingen zijn een beetje eeuh ‘fishy‘.

Om meerdere redenen.

Vorig jaar was Lira al eens opgepakt door de Oekraïense veiligheidsdienst (SBU). Na twee maanden werd hij vrijgelaten en bleef kritische tweets en video’s over het regime maken in Kharkov.

Met vrienden hebben we in gesprekken met enige regelmaat onze verbazing daar over uitgesproken; Is hij gek of dapper, waarom doet hij dat, waarom steekt hij niet de grens over met Rusland? Dat is niet ver van Kharkov. Hij had zijn paspoort terug (hoezo als je het land niet mag verlaten zoals hij beweerde?) en geen enkelband.

Na het Oekraïense ‘offensief’ in Kharkov vorig voorjaar zijn er massa’s Russische Oekraïners naar Rusland gevlucht. Hij had toch mee kunnen gaan?

Het Kiev-regime heeft zacht gezegd geen prettige reputatie hoe het omgaat met dissidenten, maar toch greep de SBU een jaar lang niet in.

Later kreeg hij ook  zijn rijbewijs en motorregistratie terug en een medegevangene vertelde hem dat het de bedoeling geweest was dat hij zou vertrekken.

Ja. precies: Is hij gek of dapper, waarom doet hij dat, waarom steekt hij niet de grens over met Rusland?

Hij vertelde in zijn twitterdraad dat de SBU hem afgeperst had voor $ 70.000 , maar ze stalen niet zijn eersteklas BMW-motorfiets waarmee hij 1400 km naar Hongarije reed, waarvoor ze zelfs de registratiedocumenten hadden?

Aangekomen bij de grens met Hongarije produceert hij een twitterdraad van 25 tweets en neemt drie video’s van meer dan een kwartier op.

Waarom laat je 7 miljoen mensen weten dat je nog aan de Oekraïense kant van de grens bent, terwijl je gezocht wordt?

Is dat wat voortvluchtigen doen?

Ik zou het niet doen als ik op de vlucht was, dat weet ik heel zeker. Dan zou ik minstens even wachten tot ik de grens over was.

Ik zou mijn twijfels over het verhaal niet opgeschreven hebben als ik niet deze tweet van Eva Bartlett gezien had.

Ik hoop dat het goed met hem gaat.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen


Lees meer
Gonzalo Lira is uit de gevangenis en probeert om uit Oekraïne te komen

Ongepaste ‘boemer Hitler- en nazivergelijkingen’ verdwijnen in de prullenbak, en –

Oproepen tot geweld in de comments worden beantwoord met een onmiddellijke permaban !

Er wordt vooraf gemodereerd dus het kan even duren voor je comment verschijnt.

Klik op de tag ⬇️ om meer te lezen over

Meer Laden
Abonneer
Laat het weten als er
guest
8 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Bert
Bert
8 maanden geleden

Had hij dat zelf niet kunnen bedenken als je zo groot je ontsnapping poging op het internet vermeld.
Of had hij verwacht dat ze ‘m kwamen uit zwaaien namens zelenski bij de grens.

Dat ze nou op ‘m gaan loeren is het eerste wat al ik bedacht had nadat ik het laatste bericht las hier over zijn poging om op de motor de grens proberen te bereiken.
Gonzalo gaan ze dus binnenkort ergens in een greppel of zo dood terug vinden.

Terminator59
Terminator59
8 maanden geleden

Eerste wat ik dacht “wat is dit voor een idioot dat hij laat weten waar en wanneer hij dat land wil ontvluchten”….Mensen laat je niet in de maling nemen over wat waar is in welke media dan ook.Het is volgens mij een giga psy-op om de mensen op een dwaalspoor te houden,(waarom? ik weet het niet zeker maar heb mijn vermoedens)….En dat dat wef met hun krankzinnige onzin die zij elke week wel eens de ether in schieten en die oorlog daar waar van niemand zeker weet of die zo loopt als wij voorgeschoteld krijgen.je ziet elke keer een paar tanks die opgeblazen lijken te worden op het zelfde terrein,een stuk weiland ergens in Oekraïne?Al die wapens die het corrupte westen hebben gestuurd zou zo groot moeten zijn dat je een berg ter hoogte van Chomolungma zou krijgen…blijf een open mind houden lijkt mij het beste wat je kan doen…maar dat is mijn persoonlijke mening.

willem
willem
8 maanden geleden

In zijn 15 minuten video films heeft hij uitgelegd waarom hij niet naar Rusland kon vluchten en waarom hij eerst de video films maakt voor zijn oversteek.

John
John
8 maanden geleden

Heeft iemand hem gezien nadat hij is vrijgelaten?
Het is nogal simpel om in iemands naam tweets te versturen als je zijn telefoon hebt.

John
John
8 maanden geleden
Antwoord aan  DissidentNL

Foto en film bewijst niks meer.
(Deep Fake)
Zelfs je stem kunnen ze namaken.

Bert
Bert
8 maanden geleden
Antwoord aan  John

Waarom een nep filmpje.
Als ze je daar willen vermoorden dan gebeurt dat gewoon.

renevers
renevers
8 maanden geleden

Ik hoop dat de filmpjes van Gonzalo Lira op het internet deel van het leggen van een dwaalspoor is. Ook in de EU is Lira niet veilig, want er zijn uitleveringsverdragen met Oekraïne. Hij reisde met een motor, maar zo’n ding valt heel erg op en je wordt vaker gecontroleerd door politie dan in een auto. Ik zou zelf kiezen voor reizen naar Turkije, maar dan moet hij door Bulgarije. Wie weet heeft Lira een vals paspoort weten te bemachtigen en gebruikt hij dat om door Bulgarije te komen, mogelijk met een ander vervoermiddel. Ik denk dat ook Hongarije geen veilig land is voor hem, het land staat geweldig onder politieke druk. Wie weet heeft hij kennissen in Hongarije die hem aan de dingen kunnen helpen om verder te reizen. Uiteindelijk zou zijn thuisland Chili de enige plek kunnen zijn waar hij relatief veilig is. De CIA wil mensen als Lira gewoon straffen, dus wellicht gewoon dood, na 400k Oekraïners in het graf doet een Lira er niet zo veel toe. Het scenario hierboven is het meest gunstige, natuurlijk kan hij ook opgepakt zijn of gewoon gepakt en vermoord en totaal fysiek geëlimineerd inclusief zijn menselijke resten. Het is dus een kwestie van geduld hebben voor hij boven water komt, of nooit meer. Ik denk dus dat hij niet in Hongarije politiek asiel zal aanvragen, wat hij wel verkondigde, maar ik denk dat dat dus het dwaalspoor is. Lira is slim en heeft voldoende geld om iets te organiseren. Aan de andere kant denk ik dat lira gewoon gevolgd is. Als hij vermoord is , is dat een standaard methode om de gevangen vrij te laten om hem te liquideren en via de “probable deniability” en gebrek aan een kadaver, ben je dan gevrijwaard van verdere onderzoeken. Dat Lira al deze dingen speelt, zoals sommige commentatoren hier denken en de schrijver van het hoofdartikel is onzin, OK,dwaalsporen wel , maar voor de rest klopt het wel wat hij zei over zijn behandeling in de gevangenis. Wie zijn video’s gezien heeft weet waarom hij in Oekraïne bleef. Ik neem aan dat Lira toch onderschat hoeveel geweld geheime diensten kunnen uitoefenen. De rechtsstaat is een fictie. Lira is misschien wat naïef op dat gebied. Maar hij gaf betrouwbare en op feiten gebaseerde feiten weer in zijn vlog. Hij is zeker geen speler in een psy-op. Daarvoor richtte hij teveel schade aan aan het imago van Oekraïne, en aan de spelers in de VS en Engeland. Ik zie niet in wat hij zou kunnen aanrichten voor de CIA in hun voordeel. Er bestaan zulke mensen als Lira, in de 2e WO had je die ook, journalisten die “het opnamen voor de vijand” of gewoon tegen de oorlog waren.Ik denk aan Ezra Pound en Eustace Mullins als schrijvers tegen het establishment en tegen het Amerikaans imperialisme, die waren ook niet echt populair in de ogen van de machthebbers van de tijd rondom de 2e WO.