[Update] Ziggo stopt omruilmogelijkheid Mediabox Next en Next Mini wegens bezuiniging

Kabelbedrijf Ziggo is gestopt met de omruilmogelijkheid van bruikleendecoders van de modellen Mediabox Next en Mediabox Next Mini. Volgens het bedrijf zijn de eenmalige omruil- en transportkosten kosten van 19,95 euro niet toereikend om de volledige kosten te dekken van het omruilen. Bij defecte of niet goed functionerende modellen blijft de mogelijkheid nog wel.

Op het eigen forum van Ziggo wordt op vragen van klanten beantwoord dat 'de werking van de modellen in de praktijk weinig verschilt'. Vooral het omruilen kost het bedrijf een hoop geld. "Daar ziet Ziggo geen toegevoegde waarde in", aldus een medewerker.

Er zit wel degelijk verschil tussen beide decoders, waardoor de beredenering van Ziggo niet helemaal klopt. De Next Mini kan alleen met een internetverbinding gebruikt worden en is daarmee een volledige iptv-decoder. De Mediabox Next is gebouwd voor het kijken van lineaire zenders via de DVB-C-uitzendnorm. De decoder kan volledig online functioneren, maar dat wordt door Ziggo momenteel niet gebruikt. Alleen voor interactieve diensten wordt de internetverbinding gebruikt. Voor de Mediabox Next is dus sowieso een coaxkabel nodig en bij de Next Mini alleen een netwerkkabel. Aangezien steeds meer huishoudens worden aangesloten op glasvezel, worden oudere coaxkabels in huis vervangen voor netwerkkabels.

 

[Update 01-08-2023]

Inmiddels heeft Ziggo bij monde van Media Relations Manager Ton Boon het volgende laten weten:

Dit is geen nieuws en zeker geen bezuiniging.

Al geruime tijd is ons beleid om niet “zomaar” de Mediabox Next van de klant om te ruilen voor een Next Mini. Dit kan bijvoorbeeld wél als de klant verhuist en in de nieuwe woning de coax-aansluiting van de Mediabox Next niet meer kan gebruiken. De Mediabox Next en Next Mini verschillen weinig van elkaar en de User Interface is hetzelfde. Beide zijn ook gewoon actueel in ons assortiment. 

We bieden beide boxen wel gewoon aan bij klanten die nog beschikken over een “legacy box”, zodat klanten die van een oudere box overschakelen naar de Mediabox Next of Mediabox Next Mini wel kunnen genieten van onze TV-ervaring (bijvoorbeeld door de recente toevoeging van Pathé Thuis en SkyShowtime aan het aanbod). 

De overstap van zo’n legacy box naar één van deze twee actuele boxen is en blijft zonder kosten voor de klant. Dat was al zo, en is nog steeds zo.

Bron: Ziggo

« Vorig bericht Volgend bericht »
0