Restaurant Donatello's sluit na meer dan 40 jaar haar deuren: 'Situatie niet meer houdbaar'

Donatello's zit al sinds 1982 in de Haarlemmerstraat
Donatello's zit al sinds 1982 in de Haarlemmerstraat © Google Maps
LEIDEN - Het bekende Italiaanse restaurant Donatello's aan de Haarlemmerstraat in Leiden is failliet verklaard. Als het aan eigenaar Eddy Roubos ligt, is de strijd nog niet gestreden. Hij hoopt nog op een doorstart zodat hij zijn zaak weer kan heropenen.
De belangrijkste reden achter het faillissement is, volgens een bericht op de Facebookpagina van Donatello's, de coronapandemie. 'De zorg om de financiële situatie is mij de afgelopen jaren niet in de koude kleren gaan zitten', schrijft Roubos. Uiteindelijk is de situatie volgens hem 'niet meer houdbaar' geworden. Op 25 juli 2023 is Donatello's officieel failliet verklaard.
'Ik ga de komende tijd met veel mensen in gesprek om te kijken hoe we dit gaan oplossen en of we Donatello’s weer terug kunnen krijgen naar een gezonde zaak', schrijft Roubos op Facebook. 'We hopen met het hele team enorm dat, na zoveel jaar, dit niet het einde is.' Veel mensen wensen Roubos veel sterkte toe en zeggen te hopen dat Donatello's snel weer haar deuren opent. Het restaurant zit al sinds 1982 op de Haarlemmerstraat in Leiden.