zomercarnaval rotterdam 2009 3763170446

Leefbaar Rotterdam wil Zomercarnaval verbieden na schietpartij met drie gewonden

Binnenlandjul 30 2023, 10:30
Het jaarlijkse Zomercarnaval in Rotterdam werd overschaduwd door twee schietpartijen die plaatsvonden in het centrum van de stad. Gelukkig raakte er niemand gewond bij de eerste schietpartij, maar bij de tweede werden drie mensen geraakt. De politie moest zelf ingrijpen en schoten lossen om de situatie onder controle te krijgen.
Schokkende beelden tonen de massale aanwezigheid van hulpdiensten ter plaatse, terwijl bezoekers in paniek wegrennen om zichzelf in veiligheid te brengen. De tragische gebeurtenis vond plaats nabij de Bijenkorf, waar een verdachte, samen met het slachtoffer, naar het ziekenhuis werd vervoerd. Het derde slachtoffer, een vrouw die vluchtend ten val kwam, werd ook naar het ziekenhuis gebracht voor medische zorg. Het incident gebeurde nadat de kleurrijke parade van het Zomercarnaval al was afgelopen, maar er waren nog steeds podia waar muziek werd gespeeld, waardoor er veel mensen aanwezig waren. Na de schietpartij werden de omgevingen met linten afgezet en werd het programma tijdelijk stilgelegd uit veiligheidsoverwegingen.
Op foto's is te zien dat een vuurwapen tussen de tramrails lag. De organisatie heeft besloten het evenement volledig te beëindigen en de bezoekers naar huis te laten gaan. Het was niet de eerste keer dat geweld de viering trof, aangezien eerder op de dag al een schietincident plaatsvond op de Coolsingel. Gelukkig vielen daarbij geen gewonden, en de stoet van het Zomercarnaval was toen nog ver verwijderd van de plaats delict.
Ingrid Coenradie, de Fractievoorzitter van Leefbaar Rotterdam, heeft haar standpunt over het Zomercarnaval duidelijk gemaakt: ze vindt dat het feest onmiddellijk moet stoppen. Volgens haar eindigt het festijn elk jaar in gewelddadige incidenten, wat voor haar een reden is om het Zomercarnaval niet voort te zetten. Deze uitspraak valt op, gezien Rotterdam al geruime tijd te maken heeft met explosies, aanslagen en andere vormen van geweld. In plaats van alles simpelweg te verbieden, zou het wellicht verstandiger zijn om te investeren in een verbeterde handhaving en algemene veiligheidsmaatregelen.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten