Ruth (24) opent espressobar in Meppel. ‘Koffie is meer dan gewoon een simpel bakje’

Ruth Bosschaart opent haar espressobar 'Roeth'.

Ruth Bosschaart opent haar espressobar 'Roeth'. Foto: Wim Goedhart

Barista Ruth Bosschaart uit Coevorden opent donderdag 3 augustus haar eigen espressobar aan de Kruisstraat 3 in Meppel. Je kunt hier niet alleen terecht voor koffie en thee, maar ook voor gebak en andere lekkernijen van lokale bakkers als Bas Bakt en bakkerij Nijstad.

„Ik heb er heel veel zin in”, begint Bosschaart monter. „Ik heb jarenlang als barista in Groningen gewerkt. Daar heb ik heel veel ervaring opgedaan. Nu is het tijd voor een eigen onderneming”. Momenteel wordt er hard gewerkt om de puntjes op de i te zetten. „Vrijdag komt de koffiemachine.”

‘De ultieme kans’

Waarom in Meppel? „Ik zag dat deze stad nog geen espressobar heeft. Wat mij betreft dé ultieme kans om hier dus een eigen zaak te gaan vestigen. Ik hoop echt dat ik mensen mee kan nemen in de koffie. Koffie is niet alleen maar gewoon een simpel bakje. Het is veel meer dan dat. Er komen zoveel smaken vanaf. Wanneer je je er eens goed in verdiept, kun je er heel veel meer mee”, legt de barista uit. „Ik hoop dat ik Meppel daar op den duur meer kennis mee kan laten maken. Ik wil ook graag proefavonden en trainingen over koffie gaan geven.”

Espressobar Roeth coffee is vanaf 3 augustus geopend van dinsdag tot zaterdag.