REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Amerikaanse zakenkrant: “Westen én Kiev wisten dat Oekraïne niet klaar was voor groot tegenoffensief toen het begon”

Toen Oekraïne deze lente haar langverwachte tegenoffensief lanceerde, wisten zowel het Westen als Kiev dat de Oekraïense strijdkrachten noch de wapens noch de training hadden die nodig waren om de Russische troepen te kunnen verdrijven. Dat schrijft de Amerikaanse zakenkrant ‘The Wall Street Journal’. Ze zouden gehoopt hebben dat de moed en de vindingrijkheid van de Oekraïners het verschil zouden maken. Maar dat is tot nu toe niet het geval gebleken.

25 reacties

  • Marc Poelaert

    9 maanden geleden
    De ene keer leest men “Westen én Kiev wisten dat Oekraïne niet klaar was voor groot tegenoffensief toen het begon” en de volgende keer dat ze de helft hebben terug verovert. Blijkbaar 2 verschillende partijen die hun versie geven.
  • Jo Peeters

    9 maanden geleden
    Oorlogen dienen alleen tot eer en glorie van de leiders die op hun goed betaalde posten willen blijven. In al de oorlogen worden de gewone burgers opgeofferd.
  • Jean Donny

    9 maanden geleden
    Oekraïne probeert vooral zichzelf te beschermen met steun van de NAVO landen die liefst niet effectief betrokken geraken. Het bezette gebied heroveren is enkel mogelijk ten koste van veel levens, en wordt een uitputtingsslag. Vraag blijft of het dit waard is allemaal en of de bevolking het gaat blijven tolereren?
  • Hugo Wils

    9 maanden geleden
    Als ze de Russische luchtmacht met honderden vliegtuigen van de 4 en 5 generatie en die zo goed als intact is willen bekampen gaan ze er met de tientallen F16 die ze willen leveren niet komen!Hoeveel ervaren Oekraïense piloten kunnen er omgeschoold worden?! Groentjes kunnen onmogelijk op enkele maanden dat toestel en zijn wapensystemen leren gebruiken!Technisch personeel moet ook worden gevormd! Vergeet ook niet dat hetgeen er overblijft van de Oekraïense luchtmacht ook moet blijven opereren!!
  • Frans Roosen

    9 maanden geleden
    Laat ons blij zijn dat Oekraïne ons heeft beschermd (en nog steeds beschermt) tegen de agressie uit Rusland. De steun die aan Oekraïne gegeven wordt zal binnen afzienbare tijd blijken heel goed besteed te zijn voor Europa (en de rest van de wereld). En: men is nooit klaar voor een offensief, alleen is eindeloos uitstellen synoniem aan verlies.