Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Een stem op Dilan Yeşilgöz is een stem op Geert Wilders

  •  
23-07-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
11545 keer bekeken
  •  
ANP-455114621

Ruben Brekelmans, Kamerlid voor de VVD en bekend orakel bij Goedemorgen Nederland, zoekt samenwerking met Geert Wilders om de "asielstroom in te dammen". Hij legt dat uit in een groot interview met het magazine EW. Het laatste nummer ligt nu al een paar dagen in de schappen. Het blad maakt er ook behoorlijk reclame mee op het internet. Toch is Brekelmans nog steeds niet gecorrigeerd. Wij kunnen er dus vanuit gaan dat in de VVD het taboe op samenwerken met de PVV is doorbroken.

Ook de nieuwe ster aan het rechtse firmament, Dilan Yeşilgöz, doet er het zwijgen toe. Tot zij Brekelmans terecht wijst, kunnen wij er vanuit gaan dat zij deze breuk met het VVD-verleden steunt. Uit de lagere regionen van de partij is eveneens niet of nauwelijks protest te horen. Oud-Kamervoorzitter Frans Weisglas is wel verontwaardigd, maar hij doet er in de VVD al lang niet meer toe.

Tot het tegendeel blijkt is een stem op de VVD daarom een stem op de PVV. Een stem op Dilan Yeşilgöz is een stem op Geert Wilders.

Aanvulling: maandagochtend nam Ed Nijpels, politiek leider van de VVD in de jaren tachtig van de vorige eeuw, op de krachtigste wijze afstand van Brekelmans advies om in de asielkwestie met de VVD samen te werken. Als dat toch door gaat, zegt hij zijn lidmaatschap van de VVD niet op. Hij is ook niet van plan de zaak op een partijcongres aan de orde te stellen. Dat laat hij over aan jongeren.

Voor het overige ben ik van mening dat het toeslagenschandaal niet uit de publieke aandacht mag verdwijnen en de affaire rond het Groninger aardgas evenmin.

Beluister Het Geheugenpaleis, de wekelijkse podcast van Han van der Horst en John Knieriem over politiek en geschiedenis. Nu: Grootmacht India naar de maan 

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.