112-NIEUWS

Twee stroomstoringen op Zuid treffen 3.600 huishoudens| Explosie bij telefoonreparatiewinkel in Rotterdam-Feijenoord

Het rolluik raakte ontzet na de aanslag op de telefoonwinkel aan de Beijerlandselaan in Rotterdam-Feijenoord
Het rolluik raakte ontzet na de aanslag op de telefoonwinkel aan de Beijerlandselaan in Rotterdam-Feijenoord © MediaTV
In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws uit de regio van zondag 23 juli.

Twee stroomstoringen in Rotterdam-Zuid

In Rotterdam-Zuid hebben 3.600 huishoudens te maken gehad met twee stroomstoringen. Bij een van de storingen ging om 1.800 aansluitingen in de omgeving van Slinge; de andere storing trof evenveel huishoudens rondom de Groene Hilledijk in Vreewijk. Beide storingen begonnen rond 07:30 uur. Monteurs van netbeheerder Stedin hebben de problemen in Vreewijk na twee uur kunnen oplossen. De oorzaak was een defecte kabel. De andere storing was kort na 10:00 uur voorbij.

Explosief afgegaan bij telefoonreparatiewinkel Beijerlandselaan

Bij een winkelpand aan de Beijerlandselaan in Rotterdam-Zuid is rond 01:30 uur een explosief afgegaan. Niemand raakte daarbij gewond. Het explosief is neergelegd in een portiek, vermoedelijk tegen of tussen het neergelaten rolluik van de reparatiewinkel. Dat rolluik raakte ontzet door de klap. In het portiek zit ook de voordeur van een woning boven de shop.
Volgens getuigen zijn er bewakingsbeelden van Stadsbeheer waarop te zien is dat iemand wegrent. Er is nog niemand aangehouden.

Voordeur woning Rotterdam-West beschoten

In Rotterdam-West is aan het einde van de nacht de voordeur van een woning aan het Samuel Mullerplein onder vuur genomen. Er waren geen gewonden. De schutter ging rond 05:30 uur via een van de twee toegangsdeuren de centrale hal van het gebouw binnen, en heeft vervolgens de betreffende voordeur beschoten. De politie heeft nog niemand kunnen aanhouden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl