Beroepsoplichter Sunny van L. deed drie zelfmoordpogingen, maar blijft in voorarrest

13 maart 2017 om 15:28 • Aangepast 21 november 2020 om 02:52
nl
Sunny van L. uit Moergestel heeft het zo zwaar dat het aantal toevallen toeneemt. Deze aanvallen zorgen ervoor dat hij 'out' gaat en valt. Ook deed hij in de cel drie zelfmoordpogingen door een plastic zak over zijn hoofd te trekken. Dit werd duidelijk in een tussentijdse zitting.
Profielfoto van Bureauredactie
Geschreven door
Bureauredactie

Van L. heeft volgens zijn advocaat bijna dagelijks aanvallen, soms meerdere op een dag. De advocaat zegt dat dit komt door de enorme stress die zijn cliënt ervaart. Het leven in de psychiatrische afdeling van de gevangenis in Vught valt hem zo zwaar, dat hij er aan onderdoor dreigt te gaan.

De Officier van Justitie gelooft dat 'de aanvallen echt zijn, maar dat Van L. ze vergroot en gebruikt om uit de cel te komen'. Volgens justitie is Van L. een beroepsoplichter en mag er niet van worden uitgegaan dat alles echt is.

Meesteroplichter
Sunny van L. lichtte in de periode 2007-2011 voor miljoenen euro's verschillende bedrijven op. Hij kreeg hiervoor drie jaar cel. Tijdens het uitzitten van deze straf schreef hij brieven naar de rechtbank met het verzoek hem vrij te laten. Hij deed dit onder een valse naam van een huisarts. Volgens de justitie gebruikte hij hiervoor de computer in het onderwijslokaal. Van L. zegt dat hij deze brieven niet schreef, maar dat ze wel vals kunnen zijn.

Voor onder meer deze nieuwe feiten zit Van L. weer vast. Na de uitspraak van de rechter dat het voorarrest niet werd opgeheven, raakte hij opnieuw buiten westen.

Een nieuwe datum voor een volgende zitting is nog bepaald.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.