Nieuws

Neuken-likeurtje vliegt de Vasser supermarkt uit: "Heb meteen nieuwe lading besteld"

Supermarkteigenaar Ruben Droste met de laatste paar flessen 'Neuken' nog in de winkelschappen.
Supermarkteigenaar Ruben Droste met de laatste paar flessen 'Neuken' nog in de winkelschappen. © RTV Oost / Marc Olde Kalter
Hij werd bedolven onder de reacties vandaag, eigenaar Ruben Droste van Plus supermarkt in Vasse. Hij kreeg niet alleen grappige en minder grappige opmerkingen naar zijn hoofd geslingerd, ook kwamen heel wat klanten zijn winkel binnen wippen om nog snel even een likeurtje te scoren, luisterend naar de illustere naam Neuken. "Ik was binnen de kortste keren uitverkocht en heb meteen een nieuwe lading besteld die morgen met spoed wordt geleverd."
Nee, het had niets met een speciale aanbieding te maken ofzo. Maar dat 'neuken' in de buurtsuper in Vasse welgeteld 15,95 euro kost, daar is eigenaar Ruben Droste vandaag talloze malen op aangesproken.

Twentsche krentenwegge

RTV Oost meldde eerder vandaag hoe een kassabonnetje uit de Plus-supermarkt van Droste op sociale media is uitgegroeid tot een regelrechte hit. Te midden van de krentenbollen en Twentsche krentenwegge valt op het bonnetje te lezen wat Neuken in deze buurtsuper kost.
Want zo heet dit oer-Hollandse likeurtje met kersensmaak.
Het Neuken-likeurtje vloog vandaag de deur uit
Nadat het gewraakte kassabonnetje via app-groepen massaal werd rondgestuurd en het opdook op Facebook, Instagram en TikTok en Droste het zelf ook ontving, besloot hij de vermelding op de kassabon aan te passen naar 'Neuken Likeur'.

Winkel uitgevlogen

Na het bericht vanochtend bij RTV Oost is Droste bedolven onder de reacties. "Het bericht stond nog maar net op jullie website of ik kreeg de eerste opmerkingen al binnen. Lollige en soms ook wat minder lollig." Vooral zijn eigen opmerking dat 'we in Vasse goedkoper zijn dan op de Amsterdamse Wallen' kreeg Droste vandaag meermaals als een boemerang terug. "Wat ze voor 15 euro aan seks bij ons krijgen enzo."

Zwart zaad

Hoe dan ook, niet dat hij vandaag meteen pallets van de likeur heeft verkocht. Toch zijn er meerdere flessen over de toonbank van de Vasser buurtsuper gegaan. Voorlopig hoeft Droste wat dat betreft dus niet op zwart zaad te zitten. "Klanten kwamen vandaag van heinde en verre naar Vasse om een flesje te kopen. Ik had er nog 25 staan, maar die vlogen binnen de kortste keren de winkel uit. Ik heb meteen een nieuwe lading besteld. Die wordt vrijdag met spoed geleverd."
Ook bij de importeur van het likeurtje is het Vasser kassabonnetje niet onopgemerkt gebleven. "Ik kreeg jullie bericht toegestuurd", zegt Hattrick Put. "Van slijters vanuit het hele land kreeg ik al reacties. Geen idee of ik al extra bestellingen heb gekregen. Ik heb mijn mailbox nog niet kunnen openen. Maar ik ga ervan uit dat er slijters zijn die hier op inhaken."

Happy End

De Vasser middenstander Ruben Droste heeft voor de zekerheid ook maar wat extra drank ingeslagen. "Behalve Neuken heb ik ook flessen besteld met de naam Happy End. Als Neuken dan op is, kunnen de liefhebbers verder met Happy End."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.