Janny Knol: ,,We nemen het medewerkers kwalijk dat zij het vertrouwen in de politie schaden."
Volledig scherm
Janny Knol: ,,We nemen het medewerkers kwalijk dat zij het vertrouwen in de politie schaden." © Rob Voss

Politiechef grijpt hard in na gefilmde, racistische uitspraken van agenten tijdens privéuitje

Politiechef Janny Knol van Oost-Nederland grijpt hard in na gefilmde, racistische uitspraken van agenten tijdens een privé-uitje. Eén krijgt strafontslag, een ander wordt overgeplaatst, maakt ze vandaag in een interview met deze site bekend. Twee leidinggevenden die niet ingrepen worden berispt, twee andere betrokkenen krijgen een waarschuwing.

153 reacties

  • Anoniem

    9 maanden geleden
    @ Johan v/d Velden hoewel ik het woord moest googien. Is dit wel de realiteit. 👍👍.
  • Nelly Djikounou

    9 maanden geleden
    Maar politie en hulpverleners krijgen dagelijks de eerste dingen naar hun hoofd, en daar blijft het vaak niet bij woorden. Dan zouden die figuren ook moeten worden opgepakt en voor de rechter komen.
  • Marian De Vries

    9 maanden geleden
    Wat supergoed van haar. Mijn complimenten. Zo hoort het.
  • Robbert Scholten

    9 maanden geleden
    Ikvind dat hartstikke goed,overigens is het niet alleen bij de politie dat dergelijke uitspraken worden gedaan,het speelt in de hele maatschappij
  • Rachid Chatat

    9 maanden geleden
    Werkelijk ongelofelijk! Als reactie op dhr. Bolles hieronder: Als veteraan van verschillende vredesmissies, kan ik zeggen dat binnen de krijgsmacht, dit gedrag zeker onacceptabel was en is. Nu dempt mevrouw Knol de put als het kalf al verdronken is. Alleen al het feit dat dit überhaupt gebeurt, en onbedacht hup op Twitter geplaatst wordt. Het is zelfs meer triest dan een groep 8 busreisje, het kan amper geclassificeerd als stoer haantjes gedrag. Ik heb er geen woorden voor. Kans/respect loos
  1. Groot koningsdagfestival is mikpunt van kritiek: ‘Jullie zouden je moeten schamen!’
    loveland

    Groot koningsdag­fes­ti­val is mikpunt van kritiek: ‘Jullie zouden je moeten schamen!’

    Hutjemutje op elkaar dansen, duwen en trekken bij de kluisjes en onmogelijk lang wachten op een drankje of om überhaupt binnen te komen. Het koningsfestival Loveland in Amsterdam verzandde afgelopen zaterdag volgens bezoekers in een ongeorganiseerde chaos. Loveland Events benadrukt dat het zich aan de vergunning heeft gehouden en dat er niet te veel kaarten zijn verkocht, maar dat het door ‘een samenloop van omstandigheden’ kwam. De gemeente Amsterdam ontkent dat er sprake was van onaangekondigde beveiligingsmaatregelen.
    Amsterdam