Tour 2023: Gehavende Nathan Van Hooydonck (Jumbo-Visma) naar ziekenhuis
foto: Cor Vos
zondag 16 juli 2023 om 19:30

Tour 2023: Gehavende Nathan Van Hooydonck (Jumbo-Visma) naar ziekenhuis

Nathan Van Hooydonck is voor onderzoek naar het ziekenhuis. Dat heeft Grischa Niermann, ploegleider bij Jumbo-Visma, bevestigd aan WielerFlits. Van Hooydonck was in de vijftiende etappe van de Tour de France betrokken bij een massale valpartij, die het gevolg was van een klap die Sepp Kuss kreeg van een onoplettende toeschouwer.

De val vond vrij vroeg in de rit plaats. Kuss reed aan de rechterkant van de weg, waar een toeschouwer met gestrekte arm over het hek hing en de renners filmde met een smartphone. De klimmer van Jumbo-Visma reed hier tegenaan. Onder meer Egan Bernal en Nathan Van Hooydonck gingen tegen het asfalt. Laatstgenoemde bleef een tijdje liggen, maar kon zijn weg uiteindelijk toch vervolgen. Nu is de Belg voor onderzoek toch naar het ziekenhuis gegaan om foto’s van zijn kwetsuren te laten maken.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
16 juli 2023 19:53
Zo bitter en onnodig dit. Heb me lang niet zo geërgerd aan al die meerenners met die domme gopro's in hun hand - ook op die laatste klim weer.
    16 juli 2023 19:56
    Ja ongekend, snap dat gedrag echt niet; geniet gewoon van die topsporters doe
    16 juli 2023 19:59
    Die langs je komen rijden in plaats van dat je je eigen filmpje dat je wilt delen op de socials zo belangrijk vindt.
16 juli 2023 20:17
Van Hooydonck moet door!

De verloedering begon een jaar of wat geleden echt toen met t jaarlijkse paasfeestje van de Paus in Italië, dat 90 procent van de religieuzen met hun smartphone de rambam filmden. 5 jaar daarvoor t zelfde beeld, 0 smartphones.

Man plans, God laughs

Reacties zijn gesloten.