Geruchtenmolen: 'West Ham United richt pijlen nu op Palhinha'

door Jesse ter Haar 3123

Bron AS

Geruchtenmolen: 'West Ham United richt pijlen nu op Palhinha'

door Jesse ter Haar 3123

Bron AS

Laatst geüpdatet

De transfermarkt is weer geopend en dat betekent dat de geruchten omtrent mogelijk nieuwe en mogelijk vertrekkende spelers van Ajax toenemen. In de Geruchtenmolen lees je de laatste transfergeruchten rond de club, maar denk eraan: neem het soms met een korreltje zout!

Zondag 16 juli

'West Ham United richt pijlen nu op Palhinha'

Edson Álvarez lijkt niet de enige middenvelder die in beeld is bij West Ham United om Declan Rice te vervangen. Volgens TalkSPORT is de club uit Londen immers in gesprek met stadgenoot Fulham om Palhinha vast te leggen. West Ham United hoopt de middenvelder voor zo'n veertig miljoen pond vast te kunnen leggen, terwijl Ajax een bedrag van tussen de 40 en 47 miljoen euro voor Álvarez hoopt te krijgen. Het blijft afwachten, maar Palhinha wordt genoemd als favoriet om Rice - die naar Arsenal is vertrokken - te vervangen.

'Bayindir voor vijf miljoen euro op weg naar Ajax'

Altay Bayindir is op weg naar Ajax, zo schrijft Play Spor op Twitter. Het Turkse medium schrijft dat de goalie voor vijf miljoen euro overkomt van Fenerbahçe, de club waar Dusan Tadic zeer waarschijnlijk zijn carrière vervolgt. Bayindir, een 25-jarige international van Turkije, is al vierenhalf seizoen de eerste keeper van de topclub. Zijn totaal van wedstrijden in het eerste elftal van Fenerbahçe staat op 142.

Zaterdag 15 juli

'West Ham United komt snel met eerste bod van 41 miljoen euro op Álvarez'

West Ham United zal spoedig een eerste bod op Edson Álvarez gaan uitbrengen, zo weet exWHUEmployee. Door de verkoop van Declan Rice aan Arsenal, zijn de Hammers naarstig op zoek naar een vervanger en de Mexicaan staat daarbij hoog op het lijstje van de club. Het eerste bod van West Ham United zal naar verluidt zo'n 41 miljoen euro bedragen. Volgens Voetbal International zou Ajax een bedrag tussen de 40 en 47 miljoen euro verlangen voor de middenvelder annex verdediger.

Vrijdag 14 juli

'Mir staat niet onwelwillend tegenover transfer naar Ajax'

Rafa Mir staat niet geheel onwelwillend tegenover een vertrek naar Ajax, zo schrijft het Spaanse AS vrijdagavond. De Amsterdammers kunnen echter rekenen op fikse concurrentie in de strijd om de Sevilla-spits. Valencia, RCD Mallorca en Olympiakos zouden eveneens hengelen naar zijn diensten. Daarbij komt dat Sevilla wantrouwend staat in een nieuwe deal met Ajax. De vorige keer dat beide clubs zaken met elkaar deden, bracht de Ajax-leiding Sevilla in verlegenheid. Het zou Lucas Ocampos definitief overnemen, maar dat ging uiteindelijk niet door en dat zou men bij Sevilla nog niet zijn vergeten.

Donderdag 13 juli

'Besiktas meldt zich met verhoogd aanbod bij Tadić'

Besiktas heeft zich met een verhoogd aanbod bij Dusan Tadić gemeld, zo stelt de Turkse journalist Gökmen Özcan op Twitter. De aanvoerder van Ajax zou een overstap naar de club uit Istanbul wel zien zitten en in gesprek zijn met de Amsterdamse clubleiding om een mogelijke overstap te bespreken.

Woensdag 12 juli

'Geïnteresseerde clubs willen transfersom niet op tafel leggen voor Spertsyan'

Het lijkt er niet op dat Eduard Spertsyan op korte termijn een transfer gaat maken. De Armeen, die in Rusland voetbalt voor FK Krasnodar, zou in de belangstelling van Ajax staan. Volgens de Armeense journalist Hrach Khachatryan zouden de clubs die interesse tonen op dit moment niet bereid zijn om te voldoen aan de vraagprijs van Spertsyan. Hoe hoog die vraagprijs is, wordt overigens niet genoemd.

'Zaakwaarnemer legt naam Wijndal neer bij Internazionale'

Zaakwaarnemer Enzo Raiola heeft de naam van Owen Wijndal neergelegd bij de sportieve clubleiding van Internazionale. Dat meldt de Italiaanse website Calciomercato.it. Wijndal, die vorig jaar ook werd gelinkt aan Juventus en Napoli, zou bij Inter een alternatief kunnen zijn van Federico Dimarco mocht Robin Gosens definitief vertrekken. Wijndal zou in dat geval goedkoper opgehaald kunnen worden dan Carlos Augusto van AC Monza. Laatstgenoemde blijft de favoriet voor het mogelijk opvolgen van Gosens, die mogelijk op weg is naar Union Berlin.

Dinsdag 11 juli

'Ajax heeft interesse in talentvolle Canpolat (16) van Eintracht Frankfurt'

Ajax zou interesse hebben in de talentvolle Kebir Ali Canpolat, zo meldt onder meer FR.de op basis van Sky. De zestienjarige rechtsbuiten komt nu uit voor Eintracht Frankfurt, maar vanwege zijn goede prestaties in het O17-team van die club lijkt een vertrek aanstaande. Er worden meerdere clubs met interesse genoemd, waaronder Ajax. Ook Inter, Juventus, Liverpool, Chelsea, Arsenal en FC Barcelona zouden Canpolat in het vizier hebben.

'Gesprekken tussen Ajax en Sparta Praag over Vitik vorderen'

De gesprekken tussen Ajax en Sparta Praag over Martin Vitik vorderen, zo meldt transferjournalist Rudy Galetti. Ajax raakt Jurriën Timber deze zomer kwijt aan Arsenal en dus gaat de Amsterdamse club de markt op voor een nieuwe rechter centrale verdediger. De geruchten gaan nu dat Vitik wordt gezien als een realistisch target. Vorige week werd al geschreven dat Ajax Vitik zou volgen.

Maandag 10 juli

'Terugkeer Van de Beek bij Ajax niet uitgesloten'

Een zomerse terugkeer van Donny van de Beek bij Ajax is niet uitgesloten. Dat meldt het Britse medium 90min maandag. De middenvelder mag vertrekken bij Manchester United en wordt gelinkt aan meerdere Europese clubs. Zo zou er vanuit Italië interesse zijn van Inter, AS Roma en AC Milan, terwijl ook Premier League-clubs Wolverhampton Wanderers, Crystal Palace en Nottingham Forest belangstelling tonen. Ook Sevilla, OGC Nice en Celtic worden genoemd, terwijl de laatstgenoemde club het meest verbazing zal doen opwekken: Feyenoord.

'Besiktas doet Tadić officieel voorstel'

De geruchten in Turkije over een mogelijke transfer van Ajax-aanvoerder Dusan Tadić worden steeds hardnekkiger. Journalist Yağız Sabuncuoğlu van het Turkse medium Sports Digitale meldt maandag dat Besiktas een officieel voorstel bij Tadić zou hebben neergelegd. Men zou hopen de Servische aanvaller transfervrij over te kunnen nemen. Tadić zou op zijn beurt voor twee seizoenen met de optie voor nog een seizoen kunnen tekenen in Turkije.

'Ajax informeert naar Rafa Mir; spits wil naar Valencia'

Ajax zou hebben geïnformeerd naar Rafa Mir, spits van het Spaanse Sevilla. Dat meldt de Spaanse krant Marca maandagochtend. Sevilla zou bereid zijn om de spits te laten gaan, maar de kans lijkt klein dat Ajax serieus kans maakt op de Spaanse spits. Hij wil namelijk terugkeren bij Valencia, de club waar hij zijn jeugdopleiding genoot en waar hij zijn debuut maakte in het profvoetbal. Valencia zou Rafa Mir op huurbasis willen overnemen van Sevilla. In de zomer van 2021 maakte de spits voor zestien miljoen euro de overstap van Wolverhampton Wanderers naar Sevilla. Bij laatstgenoemde club staat hij nog tot medio 2027 onder contract.

Ajax heeft zijn nieuwe thuisshirt gepresenteerd. Bestel hier het nieuwe thuisshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.