Voetendokter verwent wandelaar voor verbinding in Groningen

Foto: Mo Hersi onderweg naar Groningen. Eigen foto.

Foto: Mo Hersi onderweg naar Groningen. Eigen foto.

De 31-jarige Mo Hersi uit Almere is op zijn wandeltocht zonder geld door Nederland in Groningen aangekomen. Daar heeft hij zijn door blaren geplaagde voeten laten verzorgen door een voetendokter.

Hersi trekt vannacht verder naar zijn volgende stop. Hij hoopt dinsdagmiddag rond het middaguur in Hoogeveen aan te komen.

31 dagen

Iets meer dan een week terug vertrok Hersi vanuit Almere voor een 31 dagen durende wandeltocht van 800 kilometer door heel Nederland. Met die wandeling wil Hersi aandacht vragen voor verbinding en saamhorigheid in Nederland. Tegelijk haalt hij donaties op voor Vluchtelingenwerk Nederland.

Hersi, van huis uit cabaretier en deejay voor het radiostation Eva, is tijdens zijn tocht geheel afhankelijk van mensen die hij ontmoet. Hij kwam als 3-jarige zelf als vluchteling uit Ethiopië naar Nederland. Tot dusverre is het hem niet tegengevallen. In elke plaats die Hersi aandeed, vond hij een overnachtingsplek of kreeg hij eten en drinken aangeboden. ,,Dan vertel ik iets over mijn tocht en de mensen vertellen iets over zichzelf. Dat geeft toch verbinding.”

Hart van Nederland

Via Noord-Holland trok hij de Afsluitdijk over naar Friesland. Na een stop in Leeuwarden, streek hij neer in Groningen. Hier werden zijn voeten voeten verzorgd door voetenspecialist Cihan Vural uit Schiedam. Hersi trok zijn aandacht in een item op Hart van Nederland. ,,Hij zag dat ik beroerd liep.”

De voetenspecialist reed geheel vrijwillig naar Groningen om het onderstel van Hersi te verzorgen. ,,Ik had overal blaren. Je voelt de blaren alleen het eerste kwartier. Daarna loop je er gewoon op verder”, zegt Hersi. Vural verzorgde niet alleen de voeten, hij nam ook en paar echte wandelschoenen voor Hersi mee. ,,Hij zag dat ik op bergschoenen liep maar in Nederland zijn geen bergen...”

Documentaire

Hersi bundelt zijn ervaringen in een documentaire die hij op social media deelt. ,,Dat iemand uit Schiedam overkwam om mij te helpen is wel het mooiste verhaal.” De tocht gaat de komende weken verder via alle provincies.