Opinie

Rutte weg? Helemaal niet!

Avatar foto

op

Rutte weg? Helemaal niet!
Deel dit nieuws
Foto: ANP

Gefeliciteerd, u bent erin getrapt.

Terwijl de politiek haar tong breekt over de lovende woorden voor Mark Rutte en de reguliere media haar loftuitingen voor ‘staatsman’ Rutte niet kan onderdrukken dringt het slechts tot weinigen door wat hier gebeurt.


Rutte is, met de val van het kabinet afgelopen week, demissionair minister-president geworden. In het afgelopen weekend gonsde het van de geruchten over een op handen zijnde motie van wantrouwen. Het gevolg van een aangenomen motie van wantrouwen zou betekenen dat Rutte zijn koffers per direct zou kunnen pakken en de sleuteltjes van het Torentje kon inleveren. En daar zag het ook naar uit. Dus telde Rutte zijn knopen…

Rutte zet een politieke meesterzet door vlak vóór de motie van wantrouwen aan te kondigen zich niet meer beschikbaar te stellen als lijsttrekker van de VVD… om te vervolgen met: “Bij het aantreden, na de verkiezingen, van een nieuw kabinet, zal ik de politiek verlaten.”

Zullen we even rekenen hoelang dat nog duurt? Als de verkiezingen in november worden gehouden en na een formatie van zes maanden een nieuwe regering aantreedt zijn we een jaar verder… pas dan trekt Rutte zich terug. En dat is de crux, niet deze week maar pas over een jaar levert hij de sleuteltjes in van het Torentje…

En in de tussentijd? Dan doet Rutte precies waar hij zin in heeft… tenzij… er zoveel mogelijk ‘controversieel’ wordt vastgelegd. Omtzigt hintte hier al op: het moet zo snel mogelijk duidelijk zijn welk mandaat de huidige demissionaire regering nog heeft. En Rutte gaf ook al een voorzet: in ieder geval niet Oekraïne, de toeslagenaffaire en de gaswinning. Kortom, alle besluiten over precaire onderwerpen worden door dezelfde club genomen die ze ook veroorzaakt heeft. Wedden dat al het andere waar de huidige demissionaire regering verantwoording over moet afleggen als ‘controversieel’ worden betiteld, en alles waarover ze nog heel graag een besluit willen nemen alvorens er een nieuwe wind gaat waaien wordt er alsnog doorgedrukt. Denk aan de NAVO-toetreding van Oekraïne, of de digitale euro of welk ander door ngo’s of de EU gepusht heet hangijzer.

Verder Lezen

1 Reactie

  1. Jo

    11 juli 2023 in 14:42

    ‘En Rutte gaf ook al een voorzet: in ieder geval niet Oekraïne, de toeslagenaffaire en de gaswinning.’

    Klopt het woordje ‘niet’ wel ?

  2. Manfred Pillig

    16 juli 2023 in 22:42

    Rutte ist eine Katastrophe für die niederländische Mehrheit. Das er als geschäftsführender Premier weitermachen will vergrößert die Katastrophe noch.
    Warum verhindert das Parlament dies zum Wohl der Bevölkerung nicht?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Opinie

Een Hollènder wordt nooit een Limbo, een Ethiopiër nooit een Fries

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Een Hollènder wordt nooit een Limbo, een Ethiopiër nooit een Fries
Foto: ANP

Hollènder zijn arrogante verheven schreeuwers die met hun grote bek in Limburg altijd de mooie baantjes wisten weg te pikken omdat die Hollènder even vergaten dat ze véél eerder een universiteit hadden dan die Limbo’s pas veel later in Maastricht. En dús konden die gestudeerde Hollènder alle mooie baantjes inpikken met hun arrogante koppen en waren ze altijd wel je leidinggevende of in het ergste geval de grote baas.

‘Vroeger’ zat er altijd wel een zoontje of dochtertje van zo’n arrogante verheven schreeuwer in je klas, en je raad het al, nóg zo’n arrogante schreeuwer. En die Limburgse aversie tegen Hollènders zit er al sinds generaties en tot op de dag van heden in, al eten ze iedere morgen vlaai, spreken ze vloeiend Mestreechs, zijn ze er als de kippen bij op Vastelaovend en hebben ze een spuughekel aan de échte Hollènders die het vertikken hun dialect te spreken, zelfs als ze er nog eens 18 miljoen euro tegenaan gooien.


En als je dan al dat éne voorbeeld weet te vinden die zachtaardig aan alle rituelen meedoet en opkomt voor de belangen van de Limbo’s, laat dat dan niet het voorbeeld zijn voor al die andere arrogante stierlijk vervelende Hollènders. Dat is geen discriminatie, dat is een uitgesproken beeld op grond van ervaringen en (voor)oordelen en dat poets je niet weg met één ‘goed’ voorbeeld. Een Hollènder wordt nooit een Limbo, een Ethiopiër nooit een Fries, een kaaskop nooit een Milanees, een Amsterdammer nooit een Rotterdammer en Johan nooit een Surinamer.

Zeg dat even tegen al die discriminatie-schreeuwers die het podium weer denken te moeten pakken.

Verder Lezen

Opinie

De totalitaire luchtfiets van Denktank Nederland 2040

Avatar foto

Gepubliceerd

op

De totalitaire luchtfiets van Denktank Nederland 2040
Foto: ANP I VVD-burgemeester Jan van Zanen, lid van de Denktank Nederland 2040

De 342 gemeenten van Nederland zijn niet in staat om zelf te ontdekken welke problemen ze hebben, dat vindt de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Laat staan dat ze weten hoe ze die problemen moeten oplossen. En dus lanceerde de VNG Denktank Nederland 2040. Wat het WEF kan, dat kan de VNG ook.

Het werk van de Denktank Nederland 2040 is nog niet klaar. De Denktank, die sinds 2022 tussen twee haakjes in alle openheid opereert, is nog bezig met de afronding van de derde en laatste fase van het werk. In de eerste fase achterhaalde de Denktank welke problemen in Nederland moeten worden opgelost, in de tweede fase schetste de Denktank hoe Nederland er uit zal zien als die klus geklaard is. De Denktank is nu bezig met de derde fase. Als die is afgerond, weten we hoé we volgens de Denktank al die mooie doelen moeten bereiken.


In de Denktank Nederland 2040 zitten volgen de VNG ‘visionaire ervaren bestuurders’, ‘aangevuld met wetenschappers en frisse, visionaire denkers’. Een blik op de webpagina waar de Denktank zijn leden voorstelt, maakt duidelijk wie die ervaren bestuurders zijn. We zien onder meer CDA-er ex-minister Aart Jan de Geus en VVD-burgemeester Jan ‘disproportioneel geweld’ van Zanen.

Minder duidelijk is, wie de ‘frisse visionaire denkers’ moeten zijn. Misschien vindt de VNG dat economiehoogleraar en Rabo-vrouw Barbara Baarsma in die categorie valt. Baarsma lanceerde een paar jaar eerder het plan om alle Nederlanders een kooldioxidebudget toe te kennen, zodat arme mensen, die toch geen auto of vliegreizen meer konden betalen, een deel van hun budget konden verkopen aan rijkaards die hun luxe leefstijl wilden voortzetten. We zien ook Bernard Leenstra, de arts die op sociale media samen met zijn kornuiten iedereen afblaft die zich kritisch uitlaat over de covidvaccinaties. Leenstra is er al meerdere keren op betrapt dat hij daarbij schermt met wetenschappelijke studies die hij niet helemaal goed begrijpt. Weer een ander lid dat misschien fris en visionair moet zijn, is defensiespecialist en publicist Rob van Wijk, die in zijn mediaoptredens en columns maar blijft volhouden dat Rusland aan de vooravond staat van een volledige instorting.

In de aanloop van de verkiezingen van 2023 publiceerde de Denktank in de Volkskrant een ingezonden stuk, bedoeld voor het nieuwe kabinet. De visionairen van de Denktank hadden ‘al het nodige werk verricht’ en konden dus precies aangeven welke beleidsdoelen het nieuwe kabinet straks moest formuleren. Helemaal bovenaan het lijstje stond ‘de klimaatverandering binnen de perken houden, de biodiversiteit herstellen en de vervuiling een halt toeroepen’. Andere aandachtspunten waren onder meer ‘met migratie leren omgaan’ en ‘met Europa en de NAVO onze veilige, vrije wereld verdedigen’.

Het is duidelijk dat de Denktank en het vertrekkende kabinet niet snel ruzie zullen krijgen. Ze behoren tot dezelfde selecte groep, die in dit land al tientallen jaren de touwtjes in handen heeft. In oktober 2023, toen ze hun Volkskrantstuk schreven, zagen de leden van de Denktank kennelijk niet aankomen dat het electoraat het kabinet een historisch pak slaag zouden gaan geven. Da’s niet zo raar. De Denktank Nederland 2040 is ook in andere opzichten stekeblind.

Het integrale verslag van de Denktank Nederland 2040 staat online. Ook dat verslag bevat de links-liberale Brinta die de massamedia, de politiek en de bestuurders dag in, dag uit oplepelen. Alles draait om thema’s als klimaat, woke, Europa en de goede kanten van migratie. Geen woord over de miljoenen oude en nieuwe Nederlanders die zich elke dag minder thuis voelen in dit land. Geen woord over de instorting van de economie, over burgers die beetje bij beetje armer worden. Geen woord over de rampzalige aanpak van de pandemie en de aanhoudende oversterfte. Geen woord over de censuur in de reguliere en sociale media, waardoor dissidente geluiden niet meer aan bod komen.

Het is die afwezigheid waardoor kritische lezers van de rapporten van Denktank Nederland 2040 een onheilspellend gevoel zal bekruipen. Wat is deze wereldvreemde elite, die losgezongen van de reële zorgen en angsten van miljoenen landgenoten aan het luchtfietsen is, met ons van plan? Niet veel goeds, suggereren kleine zinnetjes in de rapporten.

De Denktank kijkt reikhalzend uit naar een toekomst waarin ‘het 15-minuten-principe het denken over de inrichting van steden, dorpen en regio’s sterk heeft beïnvloed’ en waarin we ‘als samenleving hebben leren omgaan met desinformatie en met de polariserende effecten van wat we in de twintiger jaren ‘sociale media’ noemden’.

Kijk eens aan. Als het aan de Denktank ligt, zitten we straks allemaal opgesloten in 15 minuten-wijken. De ‘samenleving’ (lees: de links-liberale elite) bepaalt wie spreekt en wie moet zwijgen. En voor wie het in z’n hoofd haalt om iets te zeggen wat niet mag, een vaccin te weigeren of een biefstukje te eten: ‘de wijkrechter zit op fietsafstand’.

Of elke 15-minuten wijk ook een eigen klimaatneutraal heropvoedingskamp zal hebben, is nog niet duidelijk. Dat staat misschien in het laatste verslag van de Denktank. In juni 2024 moet het af zijn.

Verder Lezen

Opinie

Russische beïnvloeding: omgekeerde bewijslast maar ook bewijzen

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Russische beïnvloeding: omgekeerde bewijslast maar ook bewijzen
Foto: ANP

De Haagse kleuterklas laat weer eens treffend zien hoe deze functioneert: twee zagende en treiterende jongetjes die ‘bij wijze van spreken’ (laten we dat vooral zo formuleren) alleen hun mond nog houden als ze in het fietsenhok ‘bij wijze van spreken’ (laten we zo blijven formuleren) een ongelofelijk pak slaag krijgen van een paar sterkste jongetjes uit de klas. Resultaat zal zijn dat ze al bij de dreiging daarvan ‘bij wijze van spreken’ (oh nee, toch niet, hi Bosma) naar de hoofdjuf gaan omdat ze zich bedreigd voelen. Ze deden helemaal niks tenslotte. En het was ook niet bewezen toch? Nee, inderdaad! Wat er wél bewezen is, is het gigantische pak boter op het hoofd van die twee zagende en treiterende jongetjes.

Wat is er aan de hand? Iemand (of enkelen) binnen de Tweede Kamer (we noemen geen namen) wordt (of worden) beschuldigd van iets wat hij of zij niet kan aantonen of bewijzen. Waarvan dan? Van Russische beïnvloeding! Waarmee dan? Met berichten van de wereldberoemde site Voice of Radio Europe uit Tsjechië (nooit van gehoord). Wie dan? Dat weten we wel maar kunnen we niet zeggen! Waarmee dan? Dat weten we niet! Wie zegt dat dan? De geheime dienst van Tsjechië! En verder zeggen we in het staatsbelang niets! Einde mededeling!


In Den Haag geldt de omgekeerde wereld. Nog niet zo lang geleden was je een stoere peer als je in de datsja van Putin was geweest. Als bleek dat je verhaal niet klopte (hi Zijlstra) en je helemaal niet bij Putin was geweest kon je zelfs je biezen pakken! Als de voorloper van GroenLinks, de landverraders van de CPN, geld kreeg uit Rusland was er geen sprake van ‘ondermijning van de democratie’. Maar liefst 50.000 Nederlandse documenten werden er in Moskou gevonden, samengebracht door de voorlopers van Jesse Klaver en Wijnand Duyvendak, die laatste is de staatsondermijnende RaRa-activist uit vervlogen tijden. Dan was er nog niet zo lang geleden iets met een appartementje in Scheveningen van een partijbobo van een partijgenoot van Paternotte. En tot op de dag van heden worden Russische oliebaasjes beschermd op de Zuidas, dat is zo afgesproken tussen Putin en Rutte op 8 april 2013, zogenaamde ‘asset protection’. Ligt gewoon vast, Frenske Timmermans zelfs als getuige!

Nu hebben Klaver en Paternotte een bijzonder baantje. In tegenstelling tot de ‘normale’ wereld, kunnen zij ongestraft de bewijslast omdraaien en iemand van iets beschuldigen zonder met bewijzen te komen. In de ‘normale’ wereld zou je, indien je collega zoiets bij jou zou flikken, de betreffende persoon aan de hoogste juridische boom ophangen wegens laster, smaad, aantasting in de beroepssfeer en ga zo maar door. Zo niet in Den Haag. Als je maar de ‘goede’ treft kom je met dergelijke matennaaierij (zo noemen ze dat in de echte wereld) daar gewoon mee weg. Geen ontslag op staande voet, geen verbanning uit de Kamer, niet eens je autosleutels inleveren. En ‘dus’ kunnen ze het morgen weer doen, ongestraft.

Wij hebben een tip voor T.B. en G.W.: nodig die jochies eens uit voor een potje kickboksen, gewoon vriendschappelijk met handschoenen. Scheelt toch weer een fietsenhok bouwen op het Binnenhof, want dat zou weer een paar ton gemeenschapsgeld gaan kosten.

Verder Lezen

Recent

Het gepruts van de EU met Afrika Het gepruts van de EU met Afrika
Column1 dag geleden

Het gepruts van de EU met Afrika

Het continent Afrika biedt de wereld grote uitdagingen en grote kansen. Toch zien politici en de ambtelijke kliek van de...

Amsterdam laat bewoners betalen voor uitvoering Transgenderwet Amsterdam laat bewoners betalen voor uitvoering Transgenderwet
Politiek3 dagen geleden

Amsterdam laat bewoners betalen voor uitvoering Transgenderwet

Die Amsterdammers boffen maar! Zolang de wijzigingen in de Transgenderwet niet zijn aangenomen door de Tweede Kamer worden de administratieve...

Waartoe kan escalatie van het Midden-Oosten conflict leiden? Waartoe kan escalatie van het Midden-Oosten conflict leiden?
Buitenland3 dagen geleden

Waartoe kan escalatie van het Midden-Oosten conflict leiden?

In het weekend van 13 en 14 april vuurde Iran honderden drones en raketten af op Israël, als vergelding voor...

Nederland in de kou: een dystopisch, maar realistisch toekomstscenario Nederland in de kou: een dystopisch, maar realistisch toekomstscenario
Column4 dagen geleden

Nederland in de kou: een dystopisch, maar realistisch toekomstscenario

Het fameuze jubeljaar 2030 is aangebroken. Globalisten aller landen zijn verenigd en handenwrijvend kijken zij rond naar wat zij hebben...

Geruisloos barst de kankerpuist open Geruisloos barst de kankerpuist open
Binnenland5 dagen geleden

Geruisloos barst de kankerpuist open

Alle alternatieve nieuwskanalen hebben de afgelopen weken aandacht gegeven aan een Japans onderzoek, dat aantoont dat sinds de massavaccinaties tegen...

Lakmoesproef onafhankelijkheid OM inzake uitspraak Timmermans Lakmoesproef onafhankelijkheid OM inzake uitspraak Timmermans
Binnenland6 dagen geleden

Lakmoesproef onafhankelijkheid OM inzake uitspraak Timmermans

Het Openbaar Ministerie (OM) krijgt weer een lakmoesproef inzake zijn onafhankelijkheid te verwerken: gaat het OM, na een aangifte van...

Groot deel samenleving slachtoffer van bureaucratische nitwits Groot deel samenleving slachtoffer van bureaucratische nitwits
Binnenland7 dagen geleden

Groot deel samenleving slachtoffer van bureaucratische nitwits

Er zijn twee psychologische fenomenen die in de huidige tijd vechten om de meeste aandacht: het messiascomplex en het Stockholmsyndroom....

Toenemende censuur op sociale media neemt onaanvaardbare vormen aan Toenemende censuur op sociale media neemt onaanvaardbare vormen aan
Media1 week geleden

Toenemende censuur op sociale media neemt onaanvaardbare vormen aan

Ons bereiken in toenemende mate berichten van verontruste lezers over censuur op sociale media zoals X, LinkedIn, Instagram en Pinterest....

Stuitende coronawaarheid roept veel vragen op Stuitende coronawaarheid roept veel vragen op
Column1 week geleden

Stuitende coronawaarheid roept veel vragen op

Liegen door weg te laten De ‘RKI-files’ geven inmiddels een angstaanjagend inzicht in de breinen van politici, wetenschap en media....

Nederland in de kou: een dystopisch, maar realistisch toekomstscenario Nederland in de kou: een dystopisch, maar realistisch toekomstscenario
Column1 week geleden

EU-migratiepact is links fopakkoord dat nergens toe gaat leiden

Demissionair baantjesjager Mark Rutte noemde het migratiepact een ‘historisch akkoord’. Ook zijn stoffige tassendrager, Malik Azmani, was dolgelukkig met het...

Trending



This will close in 0 seconds