Jansen is 'echt blij': 'Hij voelt dat hij bij AZ een betere speler kan worden'

Jansen is 'echt blij': 'Hij voelt dat hij bij AZ een betere speler kan worden'

10-07-2023 14:06
26

AZ-trainer Pascal Jansen heeft serieuze plannen met Ruben van Bommel. De achttienjarige aanvaller, overgekomen van MVV, is niet gehaald om met Jong AZ in de Keuken Kampioen Divisie te spelen.

Van Bommel wil zich laten zien in de Eredivisie. "Ik ben blij met die mindset", reageert Jansen in De Telegraaf. "Hij zou in 'Jong' kunnen spelen ja, maar hij wordt bij ons een volwaardig lid van de A-selectie. Daar moet hij de concurrentie aangaan en zal hij op worden beoordeeld. Of een speler 18 of 28 is, zal mij een zorg zijn. De beste gaat er op."

AZ ging deze zomer aan de haal met Van Bommel, die in de concrete belangstelling stond van meer clubs. Afgelopen weekend scoorde hij bij zijn officieuze debuut voor de Alkmaarders. "Ik was er echt blij mee", zegt Jansen over het jawoord van Van Bommel aan AZ. "Hij ziet en voelt dat hij bij AZ een betere speler kan worden."

"Ruben heeft een geweldig jaar gehad bij MVV. Vanaf het moment dat hij in het elftal kwam, was hij er niet meer uit weg te denken", aldus de AZ-coach, die Van Bommel nog kent van zijn PSV-tijd. "Toch vindt hij dat MVV iets beter voetbalde zónder hem dan mét hem. Dat vleugje zelfkritiek siert zo'n jongen."