Translate

zaterdag 8 juli 2023

Tijdens de Algemene Vergadering van de VN in New York heeft Prime Minister Boris Johnson 220 miljoen pond belooft voor het redden van wilde dieren met uitsterven bedreigd

y

A new £220 million fund to save endangered species such as: the black rhino, African elephant, snow leopard and Sumatran tiger from extinction was unveiled yesterday by Prime Minister Boris Johnson.


Een nieuw fonds van 220 miljoen pond om bedreigde diersoorten zoals: de zwarte neushoorn, Afrikaanse olifant, sneeuwluipaard en Sumatraanse tijger van uitsterven te redden, werd gisteren onthuld door premier Boris Johnson.

Tijdens de Algemene Vergadering van de VN in New York riep de premier op tot dringende actie om het verlies aan biodiversiteit een halt toe te roepen als onderdeel van de wereldwijde inspanningen om de oorzaken en gevolgen van klimaatverandering aan te pakken.

De premier waarschuwde dat kostbare habitats en soorten sneller van onze planeet verdwijnen dan op enig ander moment in de menselijke geschiedenis. De dierenpopulaties van de wereld zijn de afgelopen 50 jaar met bijna tweederde afgenomen en ongeveer een miljoen soorten worden nu met uitsterven bedreigd, velen binnen tientallen jaren.

In de afgelopen eeuw is het aantal orang-oetans gehalveerd en zijn er nu nog maar 400 Sumatraanse tijgers op de planeet. Meer dan een miljoen schubdieren werden gedood en illegaal verhandeld voor hun schubben in de afgelopen 15 jaar, terwijl de neushoornstroperij in Zuid-Afrika met 9000% toenam in de zeven jaar voorafgaand aan 2014, en Afrikaanse savanneolifanten daalden met een derde in die periode - met de meeste geslacht voor hun ivoor.

"De wereldwijde populatie van dieren keldert sneller dan ooit in de menselijke geschiedenis. Er zijn nu meer leeftijdsgenoten in het Hogerhuis dan er nog Sumatraanse tijgers in de wereld zijn. En we lopen het risico dat er helemaal geen tijgers meer over zijn als het volgende Jaar van de Tijger in 2022 rondkomt", zei de premier in een verklaring. "Het is een voorrecht om onze planeet te delen met zulke majestueuze beesten als de Afrikaanse olifant, de zwarte neushoorn en het prachtige schubdier. We kunnen niet achterover leunen en toekijken hoe onbetaalbare bedreigde diersoorten van de aardbodem worden weggevaagd door onze eigen onvoorzichtigheid en criminaliteit."

Het nieuwe International Biodiversity Fund van het Verenigd Koninkrijk zal deze dieren en meer beschermen door projecten te ondersteunen die gericht zijn op het stoppen van het ongekende verlies van habitats en soorten en het redden van degenen die het meeste risico lopen. De aangekondigde £ 220 miljoen is de eerste investering in het fonds, met meer financiering die moet worden onthuld, en bouwt voort op de toonaangevende reputatie van het VK op deze agenda.

De illegale handel in wilde dieren bedreigt soorten met uitsterven, vernietigt vitale ecosystemen en voedt corruptie en onveiligheid. Het nieuwe fonds zal de Britse investeringen in projecten opvoeren om de wetshandhaving te versterken, de vraag naar illegaal verhandelde producten te verminderen, anti-stroperij rangers op te leiden en gemeenschappen te helpen alternatieve manieren te vinden om in hun levensonderhoud te voorzien dat voorkomt dat mensen stroperij beginnen en dieren in het wild behouden.

De minister-president is ook duidelijk geweest dat biodiversiteit en klimaatverandering twee kanten van dezelfde medaille zijn en samen moeten worden aangepakt om de planeet te beschermen voor toekomstige generaties. Bij de VN vandaag zal hij oproepen tot meer wereldwijde actie om deze dubbele bedreigingen aan te pakken.

Johnson heeft ook beloofd dat het VK de COP26-top zal gebruiken om oplossingen voor klimaatverandering aan te pakken die in de natuur te vinden zijn, zoals herbebossing.

Regenwouden absorberen miljarden tonnen koolstofdioxide uit de atmosfeer. Maar de wereld verliest zijn bossen met een snelheid van 18,7 miljoen hectare per jaar, of 27 voetbalvelden per minuut. Deze vernietiging creëert emissies die bijdragen aan en het tempo van de klimaatverandering versnellen.

De premier zal ook bijna £ 40 miljoen aankondigen om de bossen en andere natuurlijke habitats van de wereld te beschermen en te behouden en de wereldwijde inspanningen om de klimaatverandering aan te pakken te ondersteunen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten